Дед Мороз, Снегурочка Нинова и невъзможната Коледа на БСП

Корнелия Нинова получила пожелание в стихотворна форма - "премиер бъди"

Социалисти по Коледа

Социалисти по Коледа

Светослав Пинтев 

И преди Коледа ставали чудеса, питайте народните представители от БСП, ако не вярвате. Червените депутати

празнували Рождество по Игнажден

А Дед Мороз им бил виден наш антитерорист с 6 букви, ако още не сте разбрали.  Има дори грозни слухове, че  се напил и обявил, че е дядо Коледа.  Което е грубо нарушение на партийната етика и социалистическия морал,  разбира се. Такова нещо не може да хрумне на нито един другар в сравнително трезво състояние. Щото Дед Мароз е наш, съвеЦки другар, а дядо Коледа и цялата му шайка от елфчета и еленчета са платени соросоиди, измислени от „Кока кола“ и ЦРУ,  империалистически агенти някакви. 
А на Дед Мароз е редно Корнелия да му е Снегурочка, нали така.  Но не станало по този начин…. Традициите не са това, което бяха. 
Коледният купон на БСП внезапно ми напомни знаменития лозунг от соца, окачен в психиатрична клиника: 

„Всички луди -на борба а мир“

Не знам защо точно него. 
Ще се радвам за вас,  ако можете да си представите това мило тържество. Това би означавало, че имате могъщо въображение, защото Коледата на БСП е явление крайно загадъчно и мистериозно.Да видим какво пишат историците и паркетните лъвове по  този въпроса. 
БСП си били направили купон за чудо и приказ в Царско село, разправят хроникьори на червения лайфстайл и „долче вита“. Те се кълнат, че на другия ден махмурлукът попречил на червените депутати да се опълчат на антикорупционния закон, но това не може да е вярно. 
В Дед Мороз-Дядо Коледа се превърнал не друг, а депутатът Славчо,  който раздавал  подаръци за всички от сърце. Ще тропнем и ний хорце по този случай. 

Подаръците вече не са  като „Техноимпекс“ 

Нито други такива залъгалки. Тях Старецът и Столетницата отдавна са ги раздали. Този път другарите трябвало да се задоволят с  почетни грамоти за отличниците от парламентарната група. Нещо като томбола в Димитровската стая.  Написал Дедото  даже пожеланията в стихотворна форма. Не само антитерористичен, ами и поетичен гений, както се оказва.
Червеният Дядо Коледа-Мароз си избрал за джудже-помощник бившата просветна министърка Анелия Клисарова, а веселбата била съпроводена с руски песни и пляски „в изпълнение на група "Грамофон", по някое време прекръстена от развеселения Дядо Коледа-Велков на група "Диктофон"“, както пишат хронистите. Групата срещнала конкуренция в лицето на Таско Ерменков , който пял с пълно гърло "Господа офицеры". Именно този атомен гений грабнал грамотата за "поразяващата уста", а Елена Йончева била отличена за "най-добре прескочена ограда". Георги Гьоков пък бил похвален като "социалното зло", Кирил Добрев получил приза за организатор номер едно, младият Явор Божанков бил отличен за дебютант, 
Корнелия Нинова получила пожелание в стихотворна форма  - "премиер бъди". Това просто не се нуждае от коментар.  
Загадката е защо червените празнуваха Коледа по Инажден. Не е от неграмотност. По скоро трябва да търсим

скритите знаци

Току виж историкът и генерал –лейтенантът от КГБ Леонид Решетников е оставил някакво важно послание. 
Игнажден в Родопа планина е наричан и “хайвански празник”, но това е твърде просто обяснение за сложната душевност на представителите на тази парламентарна група.
В някои части на Източна България на Игнажден домакинята загражда с въже или червен мъжки пояс всички кокошки и ги захранва с варена царевица. Това се прави, за да не се губят птиците по чуждите дворове и да не снасят яйцата си навън. В този обичай по може да се търси символиката, залегнала в Червената Коледа. Особен в захранването на пернатите и на двуногите им аналози. Инициацационн магия, както биха казали етнолозите. А и това с чуждите дворове… 
Свързано е вероятно и с „полазника“.  Ако на този ден в дома влезе малко момиченце, на берекет е. Корнелия Нинова, разбира се, не е малко момиченце, но знае ли човек как я виждат в БСП.
В българската традиция дните от Игнажден до Коледа  се водят "замъчени". Само БСП да не се опитва да ни каже, че ще превърне всичките ни дни и години в „замъчени“, което се е случвало.