Бълнуванията на Юнкер за марксизма го превръщат в съучастник на комунистическите престъпления

Председателят на ЕК опозори институцията – насилието е същност от учението на Маркс

Иван Сотиров

Участието на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в честванията на 200-годишнината от рождението на идеолога на комунизма Карл Маркс е възмутително, а изказването му е позор за институцията, която представлява! Ето какво казва той: "Разбирам опасенията, които понякога са изразявани доста агресивно. Карл Маркс е бил философ, който е мислил напред в бъдещето и е имал стремежи да го оформи. Днес името му е синоним на неща, за които не е отговорен и за които той не е причина, защото много от нещата, които е написал, са били преработени в точно обратното."
Марксизмът е 

престъпна идеология

 и всеки опит за нейното реабилитиране е акт на съучастие! Навсякъде по света, без изключение, където властта попадна в ръцете на хора, въоръжени с Комунистическия манифест бяха наложени престъпни режими - СССР и окупираните от него държави в Източна Европа, държавите в Азия, Африка и Латинска Америка. Над 100 милиона са хората избити от тези комунистически режими и в държави с над 2 милиарда население няколко поколения граждани бяха, а на някои места още са, тероризирани по заветите на Комунистическия манифест. Зловещо и цинично е да слушаме, как всичко това е някаква грешка, как замисълът бил добър, но нещата не са се получили както трябва и затова, може би, трябва пак да опитаме по нов начин. 
Насилието не е творческа интерпретация на учението на Маркс, а негова същност. В Комунистическия манифест Маркс открито и недвусмислено поставя въпроса за насилствено взимане на властта от пролетариатa, 

чрез революция

 и за насилствено премахне старите производствени отношения. 
Националсоциализмът и фашизмът възникват като клонинги на марксизма. Самата същност на комунизма, националсоциализма и фашизма е престъпна и както и да се преработват и прилагат, те водят винаги до чудовищни резултати. Ожесточената борба между тях не е поради диаметралната им противоположност, а напротив - поради тяхната близост. Както казва Дарвин за вътревидовата борба – „Води се между индивидите от един и същ вид, които живеят при едни и същи условия и имат едни и същи потребности. Тя е най- ожесточена и взема най-много жертви.“ 
Всеки от създателите на тези престъпни идеологии е мислил напред в бъдещето и е имал стремежи да го оформи. Сигурно и десетките милиони последователи на тези теории, също като г-н Юнкер са вярвали в добрите намерения на техните създатели, но както е казано „Пътят към ада е покрит с добри намерения“. Нека да помним, за да не върнем ада!