„Танцът с тъпани“ на Дугин, Делян и Добрев

Такъв го издумкаха срещу ЕС, че ехото му още не заглъхва

Светослав Пинтев 

„Има задгранични служби, които имат интерес предстоящото председателство на България на ЕС да бъде компрометирано. Именно с това компрометиране свързвам и вчерашното показно убийство на бизнесмена Петър Христов“, “, заяви пред Faktor.bg Славчо Босилков, бивш главен секретар на МВР, както писахме.
 Аз се сещам основно за бившия КГБ…. 
Днес, четвъртък, 11 януари 2018 г., официално се открива българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както добре знаете.

 Честито, госпожи и господа, председатели

 Българи-юнаци сме ние, с древна култура, ама с много тъпанари, които думкат по главите ни, пък ние ги търпим. Думата „тъпанари“ не е тази, която си мислите, сега ще поясня.
 За церемонията по откриването на българското председателство е предвиден танц с тъпани, наречен „Огнище”.  Да ме прощава поотделно всеки изпълнител с тъпан , сигурен съм, че всеки от тях е много добър,  но някои мастити наши политици и един чужд „философ“ ги засенчиха, заглушиха ги тотално. Такъв танц с тъпани издумкаха, че ехото му още не заглъхва, а тепърва ще се носи из европейските медии. И огнище ни направиха, из което сякаш ходехме боси по огъня.. А за тези, които думкат на тъпана… На тях в някои краища им викат тъпанари. 
Чуден ден беше и този в навечерието на председателството-

сряда, 10 януари 2018 г.

Ден незабравим в много отношения.   
 Особено с начина, по който емблематични партийни и уж безпартийни величия думкаха тъпаните.
 Президентът Румен Радев не беше главна действаща фигура този път, но нали трябва да караме по старшинство, а и не е да не се включи.  Той  например на 10 януари той публично се дистанцира от ратификацията на Истанбулската конвенция, любимата  опорна точка на путиновата пропаганда през последните седмица, напълно отговаряща на директивата на руския „философ“ Дугин , специален съветник на Путин,  за   "организирането на геополитически хаос", разпръскван от неговата  "Балканската школа по геополитика". 

Много тревожно начало за нашето председателство, заяви вицепрезидентът Илиана Йотова по Би Ти Ви, да не остане назад случайно. Но тук идва един юнак, който няма равен в биенето на тъпана.

С нечувано нахалство  депутатът от ДПС 

Делян Пеевски пусна в медиите си отворено писмо

Там щедро даде акъл за свободата на медийната среда, обвини едни хора, че доскоро нямало друга медия или друго мнение, различно от тяхното, докато аз си мислех, че това важи основно за него. После обясни  „аз ги асоциирам с мафиотите от филма „Кръсникът“, събрани на фамилна среща“. Забележително!
„Кръсникът“ пишеше, няма майтап. Кой ти гледа за буквата „т“ при такова фундаментално и корпулентно послание. 
 Във внушителния финал думата беше написана правилно, разбира се. Пеевски слага поантата там с витиеват стил, напомнящ този на един главен редактор, навярно съвсем случайно. „Но колкото и романтичен да изглежда днес „Кръстникът“, времената вече са различни, а вашето време исторически изтича", заявява Пеевски. 

Едно не може да му се отрече, прав е. Времето на  дугинци, пеевци и пр. изтича, но те още не го знаят. Ще го разберат… Във всеки случай това писмо в навечерието на европредседателството е открито предизвикателство към българите, а и към европейските институции, които сякаш не забелязват иначе доволно забележимия Пеевски.  

БСП пък…

Поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента навръх 11 януари заради убийствата и криминогенната обстановка в страната, очевидно , за да попаднат в чуждите медии. Това да бъде първа точка от дневния ред на новата пленарна сесия в четвъртък, поискаха  червените. Направиха го на 10 януари.
На тази паметна за семейството му и за цяла България дата  зам.-председателят на БСП Кирил Добрев сякаш потърси реванш за събитията, които оставиха партията далеч от властта, а баща му от премиерския пост. 
Интересно, че това стана след 10 дневно гробовно мълчание на БСП за въпросната криминогенната обстановка в страната, въпреки че напрежението от нея витаеше във въздуха, а червените са последните, които ще пропуснат да го яхнат. Е, яхнаха го, но дълго-дълго се ослушваха. Чакаха знак, някак не искаха да ги свързват с тази работа. Защо ли? После се отприщиха. След Консултативния съвет по темата се изказа лидерът на партията Корнелия Нинова, после отстъпи крачка назад, за да се изяви Кирил Добрев. Тя да остане в сянка по този въпрос.

Случайност ли е убийството на бизнесмена Петър Христов точно преди началото на европредседателството, истерията  около шесторното убийство в Нови Искър навръх Нова година и  внушенията, че убийците са други и се прикрива от властите с неясна цел? Надали?
 Случайност ли са сигналите за взривни устройства на летище София?  Случайна ли е тягостната информационна среда, която създава усещането за гръмотевична буря над България, да не кажа за предстоящ Апокалипсис.  Случайна ли е нарастващата прогресивно агресия във Фейсбук на ордата пропутински тролове, стигнала до бяс през последните дни? 
Това, което доскоро смятахме просто за конспиративната теория, все повече добива зловещите очертания на реалността. 
Все повече хора тези дни  ми споделят, че се чувстват потопени в кошмар наяве, че изпитват усещането как България е тикана към ръба на пропастта. Точно според каноните на доктрината „Дугин“.  Конспиративните теории добиват плът и кръв, когато видиш някой от участниците в действие. Аз например съвсем случайно съм виждал един вече покоен бивш главен секретар на МВР, виден човек на БСП, да дава указания по телефона какво да правят таксиметровите шофьори пред Народното събрание, същите опитали се да свалят правителството на Иван Костов. От едно заведение…. Без да се крие особено… Такива работи. Понякога си мисля, че нелегалното военно крило на тази партия все още действа, но това е друга тема, за която много скоро ще стане дума. Още повече, че танцът с тъпани едва е започнал.