​Кой направи Слави Трифонов господар на центъра на София?

72 часа той и мегаломанското му начинание ще са под охрана и отбрана на цялата полиция

Светослав Светославов

Почти всички звена на столичната полиция и служители от страната са ангажирани за охраната на предстоящия в събота концерт-митинг на Слави Трифонов, информираха ни любезно от МВР.

В първия момент си помислихме, че някой „ало“- измамник се гаври със софиянци по някаква нова схема. Толкова абсурдно звучеше, но се оказа съвсем официално съобщение на полицията. Честито.

После видяхме как това безумие започва да се случва и да блокира центъра на града, който навярно от римското владичество, когато се е казвал Сердика, не е виждал по улиците си такова струпване на въоръжени мъже. Или поне от времето, когато бранеха правителството на Пламен Орешарски с палки и щитове. Тогава нямаше поне много кавалерия, а сега има.

Целият конен взвод на столичната полиция вече охранява бъдещето начинание на Слави Трифонов в Борисовата градина. Щял да се включи и отрядът за борба с тероризма. Вече се извеждат и всички служебни кучета. За проверки за евентуални взривни устройства ще бъдат ангажирани служители на специализирания отряд за борба с тероризма, както ни информираха. Добре дошли, терористи, заповядайте в останалите части на София, настанявайте се. И в цялата страна, защото солидно количество служители на реда са командировани в столицата по повод на милото тържество.

Кошмарът започна от днес,

като ще продължи пълни три дена. През тези поне 72 часа Слави Трифонов и мегаломанското му начинание са под охрана и отбрана на цялата полиция в столицата и на не малка част от тази в страната. Защото в София, нито в България, няма престъпност, няма мигранти, изправили града на нокти, няма скинхедс, които искат да ги изколят като пилета, няма агитки, рокери. Няма и нужда от пари, ресурсите на Община и полиция могат да бъдат щедро подарени на Дългия в пълен обем. В това време софиянци да ги нападат, да ги мушкат, да ги грабят, изнасилват, да ги правят, каквото си поискат. Нали, когато гласуват на референдума, измислен от незнайно кой кукловод, ще цъфнат и ще вържат.

Може пък точно това да е идеята на сценаристите на Дългия, в столицата да настане хаос, да се демонстрира, че властта е безсилна и може лесно да се щурмува. Не истинските сценаристи на шоуто, едни други.

Само в Борисовата градина ще цари ред, ще има мир и спокойствие, ще се леят песни и танци на народите, гарнирани с чалга ритми. Както и „едно ферари с цвят червен“ за победителя. А той ще се казва Станислав Тодоров.... Ще се установи един вид малко кралство на Трифонов . С тенденцията то да погълне държавата. Кралството на победилия лумпен пролетариат.

Въвел ред във феода си, за разлика от полудялата останала част на столицата , останала без полиция, Слави Трифонов ще може да слезе по стълбите, за да обяви тържествено поредния си шоу-проект, който може да се окаже и 

политически

Да де, ама този път той иска да си направи шоу с нашата страна, с всички нас, с децата ни. Под привидно чудесната идея да се направи референдум , който ще даде повече „власт на народа“. Едно познато ни до болка словосъчетание, което напомня за едни други времена. Дали сценаристите на тази инициатива не са откърмени и калени в редиците на ДС точно тогава.

Да се чудиш на общинарите, които са допуснали това да се случи, дали са картбланш на шоумена да владее Борисовата градина три дни и три нощи.

Да да има в събота концерт-митинг, за да слушаме песните, които превърнаха няколко поколения българчета в бездушна маса , чиято единствена мечта е да се пласират в „Син Сити“.

Директорът на столичната дирекция на вътрешните работи Младен Маринов каза така: „Ще изградим така наречените филтровъчни пунктове на подходите към мястото, където полицейски служители заедно със служители на столична община и на служители на организатора ще дадат да не допуснем лица с обемисти багажи и лица в явно нетрезво състояние и неадекватно поведение.“

Да ги бяхте изградили преди четвърт век, директоре. Вече 26 години никой не филтира безумията, с които облъчват и опростачват българите. Всякакви лица с всякакъв умствен багаж ни правят на маймуни. Вижте ни само кандидат-президентите. Точно това е причината да сме на този хал. Но Слави в никакъв случай не е лекарството на проблема, а част от коварната болест.