Почина легендарна боливудска актриса

Шридеви Капур е била в Дубай за сватба на член от семейството

Шридеви Капур

Шридеви Капур

Легендарната боливудска актриса Шридеви Капур почина на 54-годишна възраст в Дубай, предадоха световните информационни агенции. Причината е спиране на сърдечната дейност.

Известната просто като Шридеви звезда на индийското кино беше в Дубай за сватба на член от семейството. В кариерата си, която продължи пет десетилетия, тя участва в 300 филма. Шридеви започва актьорската си дейност на 4 години и в крайна сметка се отказва от училището. През 1996 г. си взима почивка от киното, малко след като се омъжва за продуцента Бони Капур. След 15 години се завръща с ролята си в "Инглиш винглиш", където играе домакиня, която ходи на уроци по английски език. Някои от най-известните филми, в които участва, са "Mr. India", "Chadni" и "Lamhe".

По повод смъртта й съболезнования изказаха министър-председателят на Индия Нарендра Моди и актрисата Приянка Чопра. "Тя беше ветеран в киноиндустрията, чиято дълга кариера включваше разнообразни роли и запомнящи се изпълнения", написа Моди в Twitter. "Нямам думи. Съболезнования на всички, които обичаха Шридеви. Мрачен ден. Почивай в мир", бяха думите на Приянка Чопра.