Победителят от "Евровизия - 2017" е в реанимация

Здравословното състояние на португалския певец Салвадор Собрал рязко се е влошило

Салвадор Собрал

Салвадор Собрал

Здравословното състояние на победителя в конкурса „Евровизия - 2017“ - португалския певец Салвадор Собрал, рязко се е влошило. Той е преведен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация, пише вестник „Вангуардия“, позовавайки се на местни медии.

По-рано през септември младият музикант бе принуден да обяви, че слиза от сцената и отменя концертите си заради проблем със сърцето. Лекарите са го посъветвали да направи прекъсване в музикалната си кариера, за да си почине.

По данни на местното издание Correio da manhà, Собрал е включен на специален апарат, който поддържа работата на сърцето му.

По време на участието му в „Евровизия“ португалецът пристигна в Киев последен и не участва в репетициите заради вродения порок на сърцето, от който страда. Тогава медиите писаха, че до края на годината трябва да се намери донор за сърдечна трансплантация на 27-годишния музикант.

Салвадор Собрал спечели „Евровизия“ с изпълнението си на песента Amar Pelos Dois, която изпя на португалски. Той получи най-голяма подкрепа както от журито, така и от зрителите.