Плячката на обирджиите от банката в Несебър е 200 000 лева

Разбивачите този път са знаели, че няма да си загубят времето.

Клонът на банка "Алианц” в новата част на Несебър е ограбен по елементарен начин, с който биха се справили и начинаещи в професията касоразбивачи, а плячката на крадците е над 200 000 лева.
 
Това разкри Флагман.бг от  свой източник, запознат с обстановката след огледа в партера на жилищната сграда на ул. „Иван Вазов” 14. По напълно идентичен начин същото помещение на същата банка е било ограбено точно преди 2 години, но тогава в касата му имало приблизително 5 хиляди лева и шумотевицата около разследването бързо стихнала.
 
Ударът е направен в нощта срещу петък. В четвъртък ръководството на клона получило заявка от двама бизнесмени, че ще теглят големи суми в брой от банковите си сметки. За това същият ден в трезора са постъпили 200 хиляди лева – част от сумата е в евро. Разбивачите този път са знаели, че няма да си загубят времето.
 
Откриват се следи на двама души, действали изключително безшумно в тихия квартал. Те счупили прозореца на фирмата за недвижими имоти откъм задната част на жилищната сграда и влезли през него. Има ли са яснота, че стената между фирмата  и банката е от итонгови тухли и са ги рязали буквално по правилна правоъгълна форма – с трион.
 
Касата в помещението е била заварена за пода и се е наложило да я взривят. След което са се измъкнали със сравнително солидната плячка.