Пловдив ври и кипи, таксиметрови шофьори чакат подкрепа от София

Шествието на протестиращите в защита на д-р Иван Димитров ще стигне до Прокуратурата

 Шествието на протестиращите в защита на д-р Иван Димитров ще стигне до Прокуратурата. Това съобщи Николай Гаргов, един от организаторите, цитиран от "Фокус". Протестиращите ще се съберат в 12.00 часа пред Второ районно управление и оттам ще тръгнат на шествие до Прокуратурата.

Близо 500 души са се подписали досега в подписката в подкрепа на лекаря. Очаква се днес на протеста да присъстват и фенове на футболните отбори в Пловдив. "Да спрем етническата престъпност!", се казва във възванието към запалянковците. „Всеки, който иска да подкрепи нашата кауза, може да го направи, нека мирно да подкрепим д-р Димитров”, коментира Гаргов. „Не искаме да правим безредици. Идеята е да се помогне на човек, който е жертва на системата ни”, добави той. Протестите няма да спрат до пълното освобождаване на медика, съобщиха протестиращите. В социалната мрежа вече съществуват няколко групи в негова подкрепа. Хората масово подкрепят пловдивския рентгенолог.

И пловдивските таксиметрови шофьори се присъединяват към насрочения за днес протест.

"Никакво отстъпление! Искаме свобода за лекаря", заявиха таксиметрови шофьори, цитирани от "24 часа". Те очакват колеги от София да пристигнат и да се присъединят към протеста в Пловдив.

Пловдивчани припомнят, че подобни бунтове не е имало от размириците в Катуница. В града ври и кипи. Хората категорично не одобряват задържането на медика и искат неговата свобода.

"Това, което се случва с д-р Димитров, всъщност представлява преразказ на българския архетип. Сблъсъкът между злото и доброто, между крадеца и бащата, между Жоро Плъха и Иван Лечителя", написа в профила си пловдивския адвокат Георги Колев. Според него в този сблъсък ще победи Доброто. "Иван не може да бъде осъден! Законът го защитава. Като човек, като баща и като лекар, аз го подкрепям и настоявам той да бъде освободен", казва Колев.