Пленумът на БСП започна в „Москва“. Къде другаде ?

Корнелия Нинова откри сбирката с огнени думи за политическата обстановка

Пленумът на БСП започна преди минути в Парк хотел - “Москва“ в София. Колко мило и поднато…

Къде другаде би могъл да се проведе един истински пренум, ако не там. Малко са объркали символиката обаче. Зала „Киев“ не е мястото, което ще зарадва барина в Кремъл. Най-много да го разяри, а и другарите още на се успели още да разбутат европредседателството на България, сериозна черна точка. Ще се дърпат уш... Но пък шефката обяви, че конгресът е за европредседателството.  

Има кворум от 106 души, което силно ни успокои.

Лидерът Корнелия Нинова откри сбирката с огнени думи за политическата обстановка. Междувременно в Русе ГДБОП обискира заложни къщи и заведения на брат на червен депутат, който беше арестуван по подозрение, че е шеф на банда, занимаваща се с рекет и наркотици . Диалектически материализъм, какво да правиш.

 Втората точка от дневния ред е посветена на свикването на конгрес на партията още този месец.  С доста странни дневен ред и задачи. Направо сюрреалистични.

 Основните теми на заседанието на 49 конгрес на партията ще бъдат Бюджет 2018 и подготовката ни за европредседателството, като доклад по темата ще изнесе президентът на ПЕС Сергей Станишев. Ура!!!

 
С първото опозицията няма нищо общо, а второто саботира непрекъснато. Лидерът на ПЕС сега може да удари едно рамо.

 Това означава, че всяка есен ще трябва да правим конгрес за бюджета, нервира се не на шега  бившият зам.-председател на ПГ на левицата Чавдар Николов, когато лидер бе Михаил Миков.

„Бързо насрочен, безсъдържателен като паралелна реалност в паралелната партия се задава конгрес. На фона на 11 загуби на частичен вот партията си поставя въпроса - дали да е алтернатива или присъдружна на власт", пише колегата Цветан Фиков, който е врял и кипял на "Позитано"20.

Истинската цел на конгреса била Нинова да даде думата и на вътрешната опозиция, твърдят червени другари,  което силно ни съмнява. По скоро идеята да ги изненада неподготвени и да парира възможността да я свалят. Както и стана.
 Корнелия Нинова уведомила за намерението си да свика конгрес членовете на ИБ на БСП във вторник, на редовното заседание на ръководството. Те били изумени, че след две седмици ги чака конгрес.
Заседанието ще бъде един дин и ще се проведе най-вероятно на 28 октомври в НДК.