Пламен Димитров: Няма как да няма организация на протестите

Трудно е да се случи в един ден и в един момент на толкова места, обясни лидерът на КНСБ

Пламен Димитров

Пламен Димитров

Аз съм организирал протести и зная как се прави. Трудно е да се случи в един ден и в един момент на толкова места. Не вярвам да няма организация и координация на протестите в момента, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Нова телевизия. Друг е въпросът, че никой не обяснява как се ценообразуват цените на горивата у нас, хората не вярват, че в момента това е реалната цена. И в комбинация с ниските доходи, това води до автентичен гняв, посочи още синдикалният лидер.

Според него проблемът трябва да бъде решен, без да се вдига „Гражданската отговорност“. "Това е предизвикателството пред властта и регулаторите – да намерят изход така, че да не скача застраховката, а финансовата стабилност в сектора да се запази", обясни Димитров.

Той обяви, че всеки протест за заплати, който е автентичен, ще бъде подкрепен от синдикатите. "Ясно е, че хората имат основание. Това е ясен знак и за властта, но и за работодателите, защото увеличението на заплатите е необходимо", убеден е Димитров. Над 800 хиляди хем работят, хем са в бедност, цитира данни на КНСБ той. Единствената алтернатива днес е да се увеличават доходите, да се поиска увеличаване на заплатите.