Полицейска гонка с пиян шофьор на ТИР едва не завърши трагично

В опит да избяга 32-годишният водач блъснал една от полицейските коли и отпрашил по шосето

Пиян шофьор на ТИР е блъснал полицейски автомобил след преследване. Това съобщиха от пресцентъра на МВР в Пловдив, съобщава "Фокус". Преследването е организирано от автопатрули на Пловдив и Стара Загора. С риск за живота си полицаи задържали 32-годишен мъж от Раднево, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол. За да избегне налагане на наказание, водачът е създал реална опасност за нараняване на униформените, блъснал е и една от полицейските коли.

Сигнал за това, че шофьор на ТИР не е спрял на подаден със стоп палка сигнал в района на тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, бил подаден към дежурен пътен патрул час след полунощ днес. Малко по-късно товарният автомобил бил забелязан на територията на Пловдивска област. Превозното средство често сменяло лентите за движение и създавало опасност за останалите участници в движението. С включени светлини и звуков сигнал, след кратко преследване, водачът на камиона спрял. Последвала проверка, а извършената проба с алкодрегер, показала, че 32-годишният мъж шофира след употреба на алкохол. За да избегне последващите наказания, той рязко потеглил, създавайки реална опасност да нарани единия от проверяващите го полицаи.

Униформените продължават преследването, в което се включват екипи и на Стара Загора. В района на Казанлък, възползвайки се от намалената скорост, те препречили пътя на ТИР-а и предприели действия за свалянето на шофьора от кабината. Водачът обаче не се подчинил, потеглил рязко в обратна посока, удряйки една от полицейските коли. На около 200 м от мястото спрял, изскочил от камиона и побягнал през канавката. Минути по-късно той бил задържан от преследващите го полицаи. Срещу него са образувани четири досъдебни производства. Работата по документиране на случая продължава.