Петър Москов: "Атака"е като цигански оркестър, свири каквото платят

Подкрепям енергията и действията на вицепремиера Валери Симеонов

Отговорът на сегашната безпътица е силна консервативна десница, защитаваща националния интерес, заяви бившият здравен министър и десен лидер д-р Петър Москов, който заяви  в студиото на „Още от деня“ на БНТ намерението си да направи нов политически проект.

С кого е втори въпрос, важното е "защо": В момента водим отвлечени външнополитически разговори, права ли е Меркел или е прав Орбан, рушащи доверието в каквото и да било. Раздираме се на прави и криви около разговори за убийства,енергийни носители и всичко останало... Очевидно е нужен рестарт, заяви той.

Подкрепям енергията и действията на вицепремиера Валери Симеонов, изненадващо каза Москов..

Не виждам никаква причина "Обединените патриоти" да бъдат нито разбивани, нито събирани, категоричен е политикът.

"Атака" е като цигански оркестър, закаквото й платят, за това свири- от Миле Китич до Джо Кокър. В случая са им платили за това. Обикновено е фалшиво и винаги ешум, обяасни той

Мисля, че това, което се предлага от управляващите в момента в здравеопазването е лош ход, декларация за отказ от държавна политика в сектора. Това заяви  д-р Петър Москов.  Повтори, че e нужна  „патриотична, консервативна десница“.

Бившият здравен министър изтъкна, че подобна политическа програма за реформа в здравеопазването се прокарва в началото на мандата, а не по средата му. Той добави, че предложенията прехвърлят отговорността от държавата към частни фондове и пациенти. 

По думите му, ако се приеме идеята за частни фондове, няма да има пряка връзка между внесените в тях пари и услугата, от която пациентите могат да се възползват - няма индивидуално натрупване по подобие на пенсионната система.

 Вие плащате риска и осигуреността от риска да се разболеете в календарната година, за която сте си платили, коментира Москов.