Заклеймяват гей парада в София, защото е нелоялна конкуренция на Църквата

От 70-те години на миналия век ДС активно внедрява хомосексуалисти в духовните среди

„За Св.Синод провеждащият се днес гей парад в София е чиста проба нелоялна конкуренция. Заради това архиереите са „против” организирането му и всяка година го заклеймяват. Как така едните ще могат да излязат и да афишират открито собствената си сексуална ориентация, а черноризците ще трябва да се крият гузно по митрополии и манастири”. Това е краткият, но ясен коментар за истинското състояние на БПЦ. Но той дава и адекватен отговор, защо Синодът изпада в тиха истерия всяка година и анатемосва „София Прайд”, коментира пред Faktor.bg висш духовник, запознат с тайните на клира.

Знаково в деня на софийския „София Прайд” синодалните старци също се събират за първата си юнска сесия и пак така знаково в събота в сърцето на Софийска митрополия тихомълком ще бъде открит бар, забранен за хетеросексуални, шушукат иронично в църковните среди на столицата. Поредното  развлекателно заведение на „греха” отваря в събота врати в отдаден под наем църковен имот и то в знаковия триъгълник между храмовете „Св. Неделя”, „Св. Петка” и „Св.Марина”. Но българските владици отдавна демонстрират пред вярващите, че щом се печелят пари не е греховно, а каноните и Уставът на Църквата, които забраняват подобно съжителство нямат никакво значение.

В църковната общност е публична тайна, че 

от 15 митрополити в Синода, само шестима не са се прославили с гей истории

Затова пък лобито им сред висшите архиереи е най-силното и влиятелно в БПЦ, даже по-сплотено и от руското и десарското. 

„Обявявайки се срещу гей парадите и изобщо срещу греха на мъжеловството, Църквата го интегрира вътре в себе си, като напълно му се отдава", обяснява зависимостите преподавател в Духовната академия, пожелал анонимност. Именно това състояние разобличава лицемерното поведение на висшия клир. Църквата се тресе непрекъснато от педофилски и гей скандали – явни и прикрити, но до сега няма нито един наказан или отлъчен за грехопаденията. По този парадокс Св. Синод мълчи като поразен от гръм.

Запознати с делата на клира твърдят, че последните комисии в Св.Синод за разследване на педофилски и гей скандали са създавани преди едно десетилетие. Но всичко е било за светска показност, никога е нямало становище, предложение или реално наказани за грехопаденията.

През вече далечната 2006 г. е свикана една от последните синодални комисии, която трябва да разследва педофилски скандал в Софийската духовна семинария. Забъркано е името на тогавашния архимандрид Сионий, ректор на учебното заведение. Обществено достояние стават оплаквания на родителите на семинаристи. Намесва се и Агенцията за закрила на детето. Но създадената от Синода комисия дори не се събира нито веднъж на заседание, а сканадалът се потулва, твърди член на бутафорната комисия. Само три години по-късно, през 2009 г. обаче Сионий отново е забъркан в педофилски истории. Тогава е преместен от София във Видин като викарий на покойния владика Дометиан. Но разселването се превръща в повод за създаване на истинска монашеска гей общност във Видинска епархия. Още в интернет се разнасят скверните чатове между скандално известни архимандрит и йеромонах. От Видин Сионий е изпратен за игумен на Троянския манастир. Самата обител пък е известна в църковните среди като 

монашески гей клуб

В Троянския манастир Сионий се прочу с решението си да изгони монаси заради хомосексуални наклонности. Нарочените са Кирил, Филарет и Пахомий и Августин, който умира при мистериозни обстоятелства. Срещу въпросните монаси са повдигнати църковно-наказателни дела, но те не влизат никога в сила.

С педофилски скандал се прослави преди години и Пловдивската духовна семинария, но и нейният ректор бе изпратен за „наказание” игумен в голям манастир. 

В БПЦ се действа 

по почина на Тодор Живков

Вместо наказание, провинилите се партийни другари ги местеха по времето на комунизма на други по-важни служби, или ги изпращаха на дипломатически мисии. В Църквата за педофилски и гей скандали наказани и отлъчени също няма, на за братята, почитатели на мъжките ласки,  винаги се намира нов пристан в нова епархия.

Преди години като средище на мъжката любов се прослави и Басарбовският манастир. Там даже се стига до интеррелигиозна гей връзка между монах и местния имам – сплотявали любовта между Християнството и Исляма. Известен с обратните наклонности на братята е и Шипченският манастир „Рождество Христово”. Неписано правило е, че там монасите ги приемат само, ако са меки китки. Така разбират братството и служението на Господ и в манастира „Св. Марина” във Варненска епархия, разказват отвратени свещеници. Всъщност, ако всеки по-любопитен надзърне в интернет, ще му се завие главата от безброй истории с цветущ църковен разврат. 

Тези скверни и греховни случаи са докладвани на заседания на Синода, но винаги след като са станали обект на обществени скандали и са осветени в медиите. Нито един владика или игумен не е изпращал преди това сигнали до клира и патриарха, твърди източник от Патриаршията.

Ръката на ДС

Почеркът на бившата Държавна сигурност все още ясно се вижда в кадровия състав на Православната църква. Духовници твърдят, че след 70-те и 80-те години на миналия век офицерите от комунистическите тайни служби целенасочено започват да пробутват и инфилтрират на различни нива в БПЦ хомосексуалисти. Така постигат няколко важни цели:

Внедряват зависими със сексуалната си ориентация лица, които се превръщат в очите и ушите на комунистическата власт в Църквата. Чрез тях могат да я манипулират и контролират общността.

От друга страна кадровият й състав се деморализира, а това отвращава и разколебава вярващите, насажда се безпросветен атеизъм. Така целият упадък на комунистическото общество е пробутван в Църквата.

Видни представители на десарските зависимости по времето на комунизма са покойни владици, известни сред началниците от ПГУ като  „Гейрасим” и „Гейласий”. Двамата се оказват едни от най-опасните кадровици в Синода, като в продължение на почти две десетилетия методично пробутват на важни постове в митрополиите, Патриаршията и манастирите откровени гейове, прикрити с раса с кръстове, разказва софийски духовник. Благодарение на тази сатанинска политика днес Църквата е обладана от фалшиви духовници, които я използват за параван на хомосексуалните си страсти и зависимости.

При тази зарината в грехопадения и разврат Църква, как да очакваме решения и действия в подкрепа на българщината и чистата вяра, които се превръщат в лесна плячка на руски и чужди интереси.