Президентът срещу Републиката на 11 септември?

На крак о парии презрени, командвани от олигарсите сплотени

100 години по-късно - ще се превърне ли Радев в новия Ленин

100 години по-късно - ще се превърне ли Радев в новия Ленин

Светослав Пинтев 

Цяла армия от агресивни тролове е ангажирана денонощно да върти във „Фейсбук“ „новините“ за радикални протести пред парламента на 11 септември, които щели да доведат до съвсем нова политическа ситуация(виж страницата и посланията на новите„революционери“, б.р.). Подписът на призива е по ленински прост: „От Организаторите на Протеста“.

Пишат се анонимни програми, летят закани, отправят се заплахи на тези, които не са очаровани от идеята. А тя е 

наистина грандиозна

 На 12-ти ще се събудим,  ако се вярва на анонимните организатори във Фейсук, със суспендирана конституция и разтурени  политически партии, каквато е практика на фашизма, нацизма и социализма, но млъкни сърце. Или поне ще бъдат разтурени „партиите, участвали в геноцида над българския народ“, както пишат.  „Борците“ очевидно нямат БСП за такава, тя ще да е от добрите. Поне да вземат да й върнат ръководната роля и 

любимия Член първи

Анонимните „революционери“ настояват също за уволнение на „репресивния апарат на държавата“ –„ полиция, ДАНС и разни други агенции използвани за натиск върху бизнеса и гражданите“. Чудесна идея, достойна за гения на мислител и философ от ранга на самия Петър Волгин, предвещал пожари, както и на останалите деца-чудо от кръга „А-спекто“.
Чудно ще си поживеем, без правителство, без партии, без полиция и служби? Да живей, живей труда? Кой ли ще осигурява реда?  Сигурно лично другарят Путин им е обещал зелени човечета, които да се погрижат за тези дребни подробности. 

Нови освободители ли чакаме?

 Точно след поредния победен 9-ти септември? „Здравите сили“ ли се завърнаха?  Навярно вече „освобождението“ от българската държавност ще се празнува три дни от 9-ти до 11 септември?  На крак о парии презрени, командвани от олигарсите сплотени, дето се вика.
 А пък на 3 март „героите“ само ще рапортуват на Главния от Кремъл, че задачата е изпълнена. И ще си получат медалите и правото да ближат чизмите му. 
Най интересното е следното изречение от исканията на „радикалните протестиращи“: 
„Предоставяне на властта на народа чрез директна демокрация. Избор на експертно правителство директно от народа, което да е подкрепено институционално от Президента, като гарант за демокрацията в защита на интересите на народа;“ Това обяснява много неща… Думите „демокрация“ и „народ“, разбира се, са сложени само за парлама. Даже и ЕС се споменава, да не се уплашат пак хората, както стана на изборите. Ясно е, че основното искане тук е 

„вся власть президенту“

Звучи познато като послание, а и като маниер. Не знам, не знам…
Все едно анонимната програма е писана от един президентски съветник, също виден мислител от кръга „А-спекто“. Просто стилистиката смътно напомня за неговото, остро перо, не за друго. Така или иначе, чакаме развръзката на „гениалния план“. 
Време е вече президентът Румен Радев да обяви в тази връзка –

какво смята да прави

 Поема ли той властта като един Бонапарт на 18 брюмер от VIII година на Републиката. Ще  премахне ли последната окончателно, за да поеме властта като един истински генерал и император. Не, това е бонапартизъм, не пасва на здравите сили… Или ще я положи в краката на православния император, който пък спокойно може да поеме титлите на някогашния руски цар, когото предшествениците му избиха с цялото му семейство: „Всерусийски император и самодържец, цар на Полша, велик княз на Финландия,  велик княз Български…“
 Анонимните „революционери“ във „Фейсбук“, апропо, видимо са от постоянния контингент на една столетна политическа сила, която очевидно само на думи милее за европредседателството ни.  На кукловода й генерал-лейтенант Леонид Решетников то очевидно не е чак толкова скъпо. Той би предпочел европредседателството ни да се провали с трясък, а българските „другари“ да покажат колко омразна им е гей-Европата, като я наричат кремълските велможи и слугите им у нас. 
„Вестите“ за революцията се разпространяват от няколкото най-долнопробни хибридни сайтове. Единият от тях беше сътворил навремето грандиозната новината, че Реджеп Тайп Ердоган ще идва да празнува 3 март с президента Росен Плевнелиев.  Творчеството им продължава и сега в този дух. Ето пример за новините им понастоящем:  
„Слухове от последните минути стигнаха до нас от наши източници в политическите среди. Според тях, на правителственото заседание в четвъртък, Бойко Борисов ще обяви оставката на кабинета. Целта е да се изпревари протеста на 11 септември, който ако съдим по вълненията в социалните мрежи, ще бъде огромен. Ако кабинетът падне по-рано, просто ще се тръгне на предсрочни избори, докато ако бунтът се състои, неговите цели са цялостна и основна "смяна на системата“.
Менте-идеолозите знаят, че повечето хора няма да се хванат на подобна откровена тъпотия, но пък се надяват да  зарибят колкото може повече немислещи субекти. Нали точно такива им трябват. За останалото

 „здравите сили“ ще помогнат

Накрая ще цитираме част от позицията на Димитрин Вичев във Фейсбук, защото обяснява почти всичко останало по въпроса:  
Цели се хаос. Защото са анархокомунисти. Тези хора не могат да контролират протеста. Защото тях ги няма. Просто си играят. Но ако действително излязат много хора, то има готови задкулисни групи, които ще овладеят протеста и ще го насочат в желаната от тях посока. Така както през зимата на 2013 г. направиха проруските кръгове в България, БСП, ДПС и всякакви други. 
За да организираш протест, и изобщо съпротива, се иска ДА МОЖЕШ ДА ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ. Това означава, че тази анонимници изпозват хората и недоволството им за скрити задкулисни цели. 
Да, това правителство и този парламент са вредни. Да , трябва дълбока промяна. Но не могат да я направят политически неграмотни хора, които искали "пряка демокрация", "суспендиране на конституцията" и всякакви глупости, които неграмотно са написали в своето възвание. 
Това са симпатизантите на Слави Трифонов, на разни русофилски организации, на левичарски групи, на футболни ултраси и обикновени лумпени.
….Не се подлъгвайте. Не участвайте в такива експерименти. Ще излезем на протести, когато те са добре подготвени и организирани от легитимни субекти“. 
За сега президентът Радев мълчи за готвената на 11 септември „революция“. Не се е разграничил от „бунтарите“ във Фейсбук, които твърдо заявяват във видео послание, че са негови последователи и привърженици, а това може да се разбира и като мълчаливо съгласие.