Паравоенният Владимир Русев: „Сменяме системата” като възродим държавата на Исус Христос(видео)

Българският трибунал ще бъде по подобие на Нюрнбергския - ще висят по бесилките, предупреждава началникът на щаба

Новият мсия

Новият мсия

Лидерът на паравоенните организации БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ Владимир Русев публикува на фейсбук страницата на организациите днес видео обръщение до протестиращите българи. В него обявилият се за началник на щаба, облечен в традиционния камуфлажен костюм и с цигара в ръка обяснява какво ще постигнат бунтовете. Той е категоричен, че „смяната на системата” не е просто клише, а може реално да се случи:

„Има шанс да се смени системата и не е вярно, че такъв пример няма в света. Има такъв пример и това е държавата, която Христос създава навремето. Създава всички равни, справедливи, дава им 10-те Божи заповеди, които, ако ги изпълняваха всичко щеше да е наред, а нямаше да живеем в днешната сатанинска държава”, обяснява утопичните си възгледи бившият старшина, нищо, че Исус не е създавал никога държава, а 10-те Божи заповеди са дадени от неговия Отец.

Според Русев народът има правото да  постигне заветите на Христос и това право му дават Конституцията и Законът за местното самоуправление.

 „Създават се народни комитети и започват да се самоуправляват.

Партиите незабавно се разпускат

Лустрация за тези, които 30 години са грабили народа.  Хората могат да принудят съдебната система да осъди престъпниците. Държавните служители са слуги на народа и те са длъжни да му служат и да изпълняват това, което иска. Ако откажат да служат на народа, тогава спираме всички да плащаме данъци, да видим кой от политиците ще дава от джоба си милиони за издръжка на държавната администрация. Ако за три месеца спрем да плащаме данъци, не само ще увиснат институциите, но и политиците ще увиснат по дърветата. Предупреждавам - полицията да унищожат и обявят за невалидни всички актове, които са съставили на протестиращите, защото в противен случай бъдат изритани като мръсни псета. Всички които са преследвани на работните си места, да бъдат възстановени”, нарежда началникът на щаба.

„И е време целият народ – полицаи, военни, лекари, философи и т.н., вие сте българският народ, другото е професии. Или ще победим тази сган и ще я поставим на местото и ако се разкае - можем да я опростим, ако не - ще бъдем принудени да я изправим пред трибуналите. Извънредната ситуация в България иска извънредни мерки. Следващият български трибунал ще бъде създаден по подобие на Нюрнбергския трибунал. Висшата мярка на наказание там беше – бесене, бесеха ги и висяха по бесилките. Или се осъзнавайте, или всеки опит за насилие ще бъде смазан с ответното народно и оправдано наказание. Народе, шансът ни е един – или граждани и народ, или навеки роби. Влизайте във връзка с нас. Започвайте да изграждате местни комитети. Като се създадат, ние ще им дадем правомощия на тези комитети да ги използват. Партиите трябва да бъдат неотрализирани” пророкува още Русев.

През последните седмици БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ се опитват

да яхнат протестите,

а самият Русев ежедневно публикува крайни възвания и обръщения, гарнирани обилно с предупреждения за насилие и саморазправи, чрез погазване на законите. В проповедите му обаче няма и дума за президента Румен Радев, който вероятно след разтурването на партиите трябва да управлява държавата с народните комитети. В заканите му за лустрация и изпращане на трибунала отсъстват и комунистите и техните наследници, които преди 30 години управляваха тоталитарно държавата с репресии. Русев мълчи и за руските зависимости, които реално обслужваше по време на реферндумите в Добруджа срещу проучванията за шистов газ. Днешната му видео-проповед все пак дава отговор на сакралния въпрос – как ще стане смяната на системата. Русев има почти принос в съвременната революционна теория – до царството Исусово се стига през трибунали, бесилки и обесени по улиците. Така паравоенните виждат 10-те Божи заповеди пресътворени в дела! А началникът на щаба може да се окаже просто новия месия, който социологът Андрей Райчев упорито търси сред лицата на протестите.