Какви милиони правят босовете на Донецк, за които русофили веят знамена на Шипка

В сметките на фонда на терориста Захарченко засечени над 100 млн. рубли, сочи разследване на informnapalm

Александър Захарченко

Александър Захарченко

Родни русофили забъркаха поредния дипломатически скандал между България и Украйна, развявайки само преди дни на тържествата на връх Шипка знаме на незаконната Донецка република, окупирана от терористи, свързани с Кремъл. Зад развятото знаме се оказа, че стои организация, наричаща себе си Движение на русофили "Петко войвода", която обаче също е незаконна, защото не е регистрирана в съда.

И докато нашите фалшиви патриоти веят знамето на окупатори и ги легитимират, заставайки зад чужди небългарски каузи, в Донецк господства безредие, рекет, мутренско отнемане на бизнеси и репресиране на хора. В същото време самообявилите се за босове на въпросната република пълнят банковите си сметки с милиони и се превръщат в крупни собственици на бизнеси.

Ето какво показва разследване на специализирания сайт informnapalm.org:

На окупираните територии на Донецка област продължават бандитските отнемания на бизнес и предприятия. Под прикритието на „национализация“ хора, приближени до 

главата на марионетната „република“ Александър Захарченко,

 в стила на мътните времена от 90-те години, отнемат от собствениците всеки позапазил се бизнес, който носи доходи. Например съвсем наскоро  от жителя на Макеевка Сергей Владимирович Сеников са „национализирали“ колбасарски цех и цялата му верига магазини  «Макей Смак». Ето как описва събитието избягалият от Горловка терорист Игор Безлер:

„Боклукът, стоящ начело на ДНР – тъпата маймуна с прякор Захарченко, слязла от обградените със задници хълмове в Рейкявик, а после 15 години в Сибир и пробаби и 7 «героя на СССР», днес тъпо взе фирмата на Сергей Владимирович Сеников. Фирмата се казваше «Макей Смак». Взеха цеха за колбаси и цялата верига магазини. Сергей 25 години изгражда и развива своето производство. В два часа на обяд пристигнали маскирани хора на главмаймуната-дегенерал и  арестували всичко, тоест го отнели. Прибрали са цялото семейство – сина му и жена му. Това в Макеевка. Познавам Сергей лично. Този човек през 2014 година активно помагаше на опълчението в Макеевка и Горловка. Голяма беше грешката, че през 2014 година, когато бяха изгонени оядените олигарси и дейци от политиката, бяха оставени живи техните титушки – Захарченко, Тимофеев и компанията им. Сега там построиха откровено бандитска държава. По-рано писах, че стълбовете за осветление е най-доброто, което очаква тези твари. Не, тази захаровско-тимофеевска измет и техните гъзолизци трябва да бъдат унищожени като бесни  пършиви кучета.

P.S. Преди да му бъде отнето, захарченко е предложил 1 000000 рубли за фирма. Човекът се отказал. Взели го насила.
И. Безлер“

Щом бившите командири на окупационните войски са в шок от триковете на предприемчивия Захарченко, какво да говорим за обикновените хора…

В тази публикация ще ви запознаем съвсем общо с финансовото състояние на Александър Захарченко. А това състояние се оказа много по-добро от това на мнозинството от 

повярвалите в „руския свят“

 Бонусите от схемата на Сурков с доставката на горива, продажба на алкохол, подкупите от обменните бюра и тъй наречената „национализация“ текат в сметката на Благотворителния фонд „Те го заслужиха“. Фондът е създаден от сподвижника на Захарченко, Валерий Гратов, като част от схема за продаване на въглища.

Показаната в публикацията информация ни е предоставена на ексклузивна основа от хакерите активисти от УКА. В резултат на успешна операция, киберпатриотите получиха достъп до списъка с клиенти на тъй наречената „ЦРБ“ (Централна Републиканска Банка), обслужваща ред министерства и организации на руската окупационна администрация на територията на Донецка област. Сред тях е и БФ „Те го заслужиха“, както и командването на „вътрешни войски на МВР на ДНР“, „министерство на агропромишлената политика и храните на ДНР“ и други. Освен това е получен достъп и до FTP-сървъра на „министерство на финансите на ДНР“. Всички данни за състоянието на сметките, архивът на плащанията и транзакциите, както и файлове от сървърите са предадени на украинските специални служби. По тяхна молба разкриваме само малка част от наличната информация.

И така, към 17 август 2017 в двете сметки на БФ „Те го заслужиха“ има 

114 048 545 рубли

 Обърнете внимание, че титулярът и входа на клиента на ЦРБ е оформен на самия Захарченко.

zahar4enko_smetki0.jpg

За да потвърдим автентичността на данните, ще ви покажем още няколко скрийншота и видеоклип(виж в края на текста, б.р.) от получаването на достъп до профила на банков клиент командването на тъй наречените „вътрешни войски на МВР на ДНР“ на чиито сметки към момента е имало  2 774 150 рубли. Сметките на командването се попълват по следната верига: попадналата под санкции руска банка РНКБ — набирателни сметки на „министерство на финансите на ДНР“ — сметки на „МВР на ДНР“ — командване на „ВВ на МВР на ДНР“.

В допълнение към доказателствената база публикуваме скрийншотове със състоянието на сметките на „министерството на агропромишлената политика и храните на ДНР“, както и файловата система на FTP-сървъра на „министерство на финансите на ДНР“.
Данните за разследването са ексклузивно предоставени на InformNapalm от хакерите активисти от UCA . Общността InformNapalm не носи отговорност за начините на извличане на информация. Ние анализираме и допълваме материалите с разузнаване по открити източници.

zahar4enko_smetki1.jpg

zahar4enko_smetki2.jpg