Истинската руска връзка или как Росатом с подкупи и изнудване придоби 20% от американския уран

Ще бъдат осветени връзки на видните представители на американската левица – Обама и Х. Клинтън с Кремъл

Уилям Кемпбъл - агент под прикритие на ФБР в Росатом

Уилям Кемпбъл - агент под прикритие на ФБР в Росатом

Огнян Дасакарев

Вчера бившият съветник по националната сигурност, ген. Майкъл Флин се призна за виновен пред специалния прокурор Робърт Мълър, разследващ предполагаеми връзки на кампанията на президента с Русия, че е излъгал ФБР за същността на разговорите си с бившия руски посланик в САЩ.  За какво става дума?

На 22 декември 2016, преди Тръмп да встъпи в длъжност,  Флин се обажда по телефона на посланика и го моли да предаде на Путин, Русия да не гласува резолюция против Израел в ООН. Тук няма нищо лошо – Израел е стратегически съюзник, и това е точно работата на Флин   - да се запознава с чужди посланици и да работи с тях. Молбата не е изпълнена, но в нея няма нищо нередно, и най-важното – няма 

никакви доказателства 

за сътрудничество на Тръмп и хората му с Русия.

На 29 декември 2016, преди Тръмп да встъпи в длъжност  Флин се обажда по телефона на руския посланик и го моли да предаде на Путин да не гони американски дипломати в отговор на изгонването на много руски дипломати същия ден от Обама, като отмъщение за намесата на руснаците в американските избори.  Тук няма нищо лошо, напротив това е патриотично действие на генерала и Путин изпълнява молбата му! Нито един американски дипломат не е изгонен. Светът е напълно объркан, защото очаква точно това.

Флин се обажда на посланика вероятно по искане на Кушнер, зет на президента, в  което също няма нищо необичайно.  Например, Буш-старши и сътрудниците  му се обадиха на много чужди посланици, преди той да встъпи в длъжност. Това е нормална практика.

Лошото е, че Флин, иначе заслужил военен, (именно благодарение на него и хората му в Ирак беше ликвидиран зловещия терорист Заркави), излъга вицепрезидента Пенс и ФБР за разговорите с руския посланик, и дни след като взе властта Тръмп го уволни именно заради това. Т.е. президентът е взел незабавно мерки против генерала. 
Независимо от това левите американски медии изпаднаха в амок, СНН от много часове дъвче  „потресаващата" новина. Но  има няколко важни въпроса. 

Защо Флин е излъгал? 

Има ли нещо друго, крие ли нещо важно?  Генералът сътрудничи на следствието и ако има нещо друго, скоро ще се разбере. Според мен, няма нищо, човек често проявява малодушие, в случая с Флин сигурно така се е случило. Освен това, ако имаше някаква конспирация между Флин и руснаците, Мълър никога нямаше да му  позволи да се признае за виновен само за лъжа  само по едно обвинение, а щеше да иска от него да се признае за виновен в конспирация. Американската левица и нейните медии, преди всичко СНН много се надяват Флин да каже нещо разобличително за Тръмп, но почти със 100% сигурност няма да има нищо за казване. Т.е. Мълър досега изхарчи милиони на данъкоплатците за нищо.  


Но истинската руска връзка е другаде!

 От няколко дни пред Конгреса свидетелства Уилям Кемпбъл, агент под прикритие на ФБР в Росатом, руската държавна атомна агенция. Същият докладва в хиляди страници от ноември 2009 на шефовете си, че служители на Росатом подкупват, заплашват и изнудват американски служители, за да  придобие Русия част от американската стратегическа суровина уран.  Докладите му са толкова важни, че министърът на правосъдието на Обама, Лорета Линч му забранява публично да говори със специална заповед (gag order). Но защо Линч издава тази заповед? Отговорът е по-долу.  Заповедта беше отменена преди седмици от Конгреса и така стана известно името на агента.  ФБР, обаче, не прави абсолютно нищо, за да спре руснаците, освен да информира най-висшото американско ръководство, не информира дори Конгреса! И така през октомври 2010, т.е. цяла година след докладите на Кемпбъл, Комисията за чужди инвестиции на САЩ (CFIUS), в която участва и Х. Клинтън, одобрява продажбата  на урановата фирма Uranium One на Росатом. По този начин Русия става собственик на 20% от американския уран, а министърът на правосъдието на Обама забранява на човека, разкрил  схемата Уилям Кемпбъл да говори публично! Любопитно съвпадение. Шеф на ФБР на Обама, което не съобщава на Конгреса за докладите на Кемпбъл е именно сегашният специален прокурор Мълър. Скоро след това е сменен от Коми, който също дума не казва на Конгреса за агента под прикритие в Росатом. Още по-интересно съвпадение.

Преди и след  сделката 131 милиона долара са подарени на Фондацията Клинтън от Frank Giustra, шеф на Uranium One, още 14 милиона са подарени на Фондацията от главни акционери, на фирмата, като Ian Telfer и други. След сделката Х. Клинтън отива в Москва, като държ. секретар, придружена от съпруга си. Той изнася 1-часова реч срещу 500 хил. долара, заплатени от фирма, близка до Кремъл и се среща с Путин. Руското отблагодаряване е в пълен ход. Правителството на Обама дава данъчни облекчения на фирмата Tenex , търговска ръка на Росатом в САЩ, с директор  Вадим Микерин. Едва в края на 2015, пет години след сделката с Uranium One, Микерин, заедно с шефа  на автомобилната фирма, разнасяща руския уран из Америка, са осъдени на затвор.

Левицата и медиите й твърдят, че уранът не е бил изнасян извън САЩ. Това не е вярно – Nuclear Regulatory Commission, държавната  агенция за контрол над атомните разработки,   многократно при Обама, позволява на Uramium One да изнася чрез трети страни, уран в Канада, Европа и Азия. (Вж линк  за сделката Тук  http://thehill.com/homenews/administration/361276-fbi-informant-gathered-years-of-evidence-on-russian-push-for-us).

Другият скандал е докладът на Fusion GPS, изцяло дискредитиран, за измислени действия на Тръмп в Русия. Този доклад, създаден от бившия   британски шпионин Christopher Steele  с активното участие на руски шпиони и официални представители, за да злепостави Тръмп и да помогне на Х. Клинтън, е бил закупен от кампанията на ХК за около 9-12 млн. долара!

Тези два примера – Uranium One и Fusion GPS са блестящо доказателство за тесните

 връзки на видните представители на американската левица – Обама и Х. Клинтън с Кремъл

 Именно това е истинската руска връзка, която сега се разследва в Конгреса. А разследването на специалния прокурор Мълър няма да има резултати, вредни за президента.

Мълър е,  и ще бъде вреден само за  американските данъкоплатци.

Междувременно Сенатът на САЩ одобри историческо намаление на данъците, което ще даде силен подтик на икономиката, което е най-важното за американците. Икономиката при Тръмп вече е в силен подем – Дау джонс за пръв път мина 24 000. Америка забогатя чрез пазарите на Уол стрийт след избирането на Тръмп с 5.3 трилиона долара, от тогава бяха създадени 2.2 млн. работни места, икономическият растеж през третото тримесечие е 3%, за четвъртото тримесечие се очаква 3.8% растеж.

Това е важното, а не безумните конспирации на американската левица и нейните медии.