Делян Пеевски: Аз чрез моите медии разобличавам шайката български олигарси

След като ме проверяват, да имат доблестта да кажат и какво са установили, заяви депутатът

Името на депутата от ДПС и издател Делян Пеевски беше забъркано в поредния кръг от инсинуации, жалва се  "Монитор". Това станало на международната конференция на тема „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията”. 

Потърсен за коментар от своите издания „Телеграф” и „Монитор”, за да се защити от лошите, Пеевски  направил изказване, което смайва. Вие ще кажете с какво точно:

Смятам, че КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество) трябва да оповести незабавно резултатите от проверката, а не нейният председател да обяснява как тя била приключена.

Аз самият също не съм уведомен, като още утре (сряда - бел. ред.) официално ще ги запитам. След като ме проверяват, да имат доблестта да кажат и какво са установили", заяви Пеевски. 

"След като ме проверяват, да имат доблестта да кажат и какво са установили.-

Липсата на ясен отговор дава само повод на слугите на Цветан Василеви на олигархичния кръг „Капитал” да замесват името ми в поредните инсинуации и да фабрикуват фалшиви новини по мой адрес.

Аз нямам притеснение от проверката, тъй като през последните години съм проверяван многократно от прокуратурата и данъчните органи по всевъзможни сигнали на същите тези слуги на олигархията, включително и такива, подавани в чужбина, като всички сигнали претърпяха пълно фиаско. Защото съдържат единствено лъжи и целят да създават медиен шум и фалшиви новини. Наясно съм и за причините, поради които съм под постоянен прицел на псевдо-борците с корупцията, които само привидно са „борци”, а в действителност обслужват единствено интересите на тези, които им плащат.

Причината е, че аз чрез моите медии разобличавам шайката български олигарси, ограбила страната ни и техните далавери. И никакви инспирирани проверки по техните лъжливи сигнали няма нито да ме уплашат, нито да ме спрат. По-интересен обаче е въпросът защо държавните органи, организирали конференцията, допускат участието и на лица, чиито връзки и зависимости от подсъдими олигарси са публично известни. Просто от наивност, незнание или тенденциозно и дали слуги на същите тези олигарси не се подвизават и в техните редици”, казал още Пеевски.

Представата за собствената му персона, която ни поднася, минава всякакви граници, ще се съгласите. Дори за България.