Пеевски регистрира две нови фирми

Депутатът от ДПС става притежател на "Старата изба" в Първенец и сладкарска работилница в София

Делян Пеевски

Делян Пеевски

Фирмата "Интръст" на депутата от ДПС Делян Пеевски, в която през последната година и половина се вляха множество дружества (някои доскоро само свързвани с него), сега си създава нови дъщерни дружества, пише "Капитал". Справка в Търговския регистър показва две нови регистрации - "Шато Първенец" и "Борово резидентшъл".

Съдейки по имената и адресите, в тези компании ще бъдат прехвърлени вече притежавани от депутата от ДПС активи - съответно "Старата изба" в Първенец и бивша сладкарска работилница на столичната улица "Борово" в "Красно село", отбелязва изданието.

Двете нови компании са напълно идентични. Учредени са на една и съща дата - 18 март. 99% от капитала и на двете са записани от "Инт" ЕООД, чийто едноличен собственик е Пеевски. Останалият 1% е на наскоро създаденото "Инт инвест", което е 100% собственост на "Интръст", където отново собствеността стига до него.


Управата на двете компании също е еднаква и съвпада с тази на "Интръст". Изпълнителен директор е 77-годишният Александър Георгиев, а в борда влизат още Дора Спасова (68 г.) и Виолета Димитрова (70 г.