Печена сьомга с бекон, розмарин и копър

Рецепта за "шефове" в кухнята

Продукти:

60 мл (1/4 чаша) зехтин
1/2 връзка пресен розмарин
1 с. л. балсамов оцет
2 скилидки чесън, смачкани
2 (500 г) филета от сьомга
250 г филийки бекон
2 бейби копър, почистен, нарязан
250 г чери домати
4 филийки хляб

Загрейте фурната до 220 ° С. Сложете в голяма тава хартия за печене. 

Комбинирайте зехтина, розмарина, оцета и чесъна в кана. Подправете. Запазете 1 супена лъжица от сместа.

Поставете сьомгата, бекона, копъра и доматите върху подготвената тава. Поръсете със сместа от зехтин. Подправете със сол и пипер.

Печете за 10 минути  или докато сьомгата е приготвена, както на вас ви хареса.

Изкарайте сьомгата в чиния и я покрийте, за да е топла. Върнете тавата в печката за още 10 минути или докато зеленчуците станат меки, а бекона - златен.

Поставете хляба в тава за печене. Намажете със запазения зехтин. Печете в продължение на 5 минути или докато коричката стане хрупкава.

Сервирайте със сьомгата, зеленчуците и бекона.