Първата дама на САЩ смая Пекин с невероятна "китайска" рокля

Тръпм пък беше заложил на червена вратовръзка, съвпадаща по цвят с националния флаг на КНР

Мелания Тръмп, снимка: инстаграм

Мелания Тръмп, снимка: инстаграм

Съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп - Мелания, смая всички на церемонията за официалното посрещане на американския държавен глава пред Дома на народното събрание в Пекин. Първата дама се появи с рокля с китайски мотиви, предаде ТАСС.

Съпругата на председателя на КНР Си Цзинпин, Пън Лиюан, която е считана в Китай за "икона" на националния стил, предпочете строг тъмен тоалет.

Си Цзинпин и Доналд Тръмп бяха облечени в тъмни костюми. Наблюдателите обърнаха внимание на факта, че американският президент беше заложил на червена вратовръзка, съвпадаща по цвят с националния флаг на КНР.
 
Двамата лидери направиха преглед на почетния караул, изслушаха за няколко минути оркестъра и се присъединиха към китайски и американски деца, които държаха знаменца в ръце. Тръмп прегърна едно от тях.

Визитата на президента на САЩ в КНР ще продължи до 10 ноември. Тя е част от обиколката му Азиатско-тихоокеанския регион - една от най-продължителните, предприемани от американски президент през последните 25 години.