Политолог: България да сдържа нервите си, Зоран Заев е в много трудна ситуация, предстои референдум

Обтегнатите отношения между САЩ и Турция представляват огромен структурен разлом в НАТО, заяви Първан Симеонов

Първан Симеонов

Първан Симеонов

"Необходимо е да бъде поета отговорност на политическо ниво, защото това определено е сериозен гаф. Гаф от нищото. Борисов също трябва да даде отговори'', коментира в ефира на България Он Еър политологът Първан Симеонов темата с Търговсия регистър.

По въпроса с отношенията ни с Македония Симеонов посочи, че трябва да работим в посока на сближаване с нея, което би могло да се изрази в ускоряване на културния и икономическия обмен между двете страни.

,,След намесата на Бойко Борисов и Румен Радев се появиха две форми на извинение от страна на Зоран Заев. Заев е в много трудна ситуация, предстои важен референдум и той трябва да устиска няколко месеца. Междувременно България трябва много да си сдържа нервите, защото всяка една провокация, която идваше от Скопие, ние охотно я вземахме и я приписвахме на целия им народ, а не на тамошната им върхушка. Ето защо България трябва да бъде приятел с македонския народ'', коментира още политическият анализатор.

"Обтегнатите отношения между САЩ и Турция представляват огромен структурен разлом в НАТО, а България като цяло няма интерес от дезинтеграционни процеси в която и да е сфера на външната политика'', заключи Първан Симеонов.

Темата Търговски регистър коментира и политическият анализатор проф. Михаил Константинов. "Когато се качи нещо в мрежата, Гугъл го напипва и го слага в своята памет. В този ред на мисли може би трябва да се помолим на Гугъл да ни върне Търговския регистър, каза той и добави още, че за срива на регистъра при всички положения трябва да се дадат обяснения на обществото.

,,Влизайки в Шенген, ти влизаш в сърцето на сигурността на Европа, а ние се отдалечаваме от Шенген с тия неща, които правим'', каза още Константинов по повод Търговския регистър.