Пътешествията на Радева тотално объркаха държавната администрация

Пътуването на президентската съпруга до Полша затрудни чиновниците как да я представят в официалния списък

Румен и Десислава Радеви

Румен и Десислава Радеви

Администрацията на институциите се обърка тотално и не може да обясни точно в какво качество Десислава Радева е била в Полша на конференцията на ООН. Три списъка показват, че първо е екоексперт, след това я представят като съпруга на Румен Радев, а в трети документ най-вероятно името ѝ не фигурира.

Слави Трифонов показа документ, според който съпругата на държавния глава е била екоексперт и зам.-ръководител на делегацията. От президентството реагираха и отрекоха Радева въобще да е била записана с подобни функции на конференцията. От "Дондуков" 2 се позоваха на решение на Министерския съвет от 14-ти ноември. Добавиха, че съпругата на президента не е участвала във форума и че за нея не е бил похарчен нито лев на данъкоплатеца. 

В петък неофициално от министерството на екологията в “24 часа” бяха получени два различни варианта на документа за състава на делегацията - единият е бил съставен на 30 октомври 2018 г., а другият - седмица по-късно, на 6 ноември.

В първия списък с делегацията, чието съставяне нито една институция засега не признава, съпругата на президента действително фигурира като зам.-шеф на делегацията. И то три позиции преди името на другия зам.-председател на делегацията - шефа на кабинета на държавния глава Иво Христов. Името на Десислава Радева е поставено и преди ресорния министър Нено Димов, който трябва да поддържа българската позиция на работно ниво. Тоест, има и трети списък - утвърденият от правителството, в който съпругата на президента Румен Радев въобще отсъства.