Необходими продукти:
1-3 бр. яйца
1 ванилия
200 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
1 с.л. захар
300 г бял шоколад
2 с.л. масло
100 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне: От яйцето, млякото и брашното се прави смес за палачинки. Добавят се захарта, солта и ванилията.
Шоколадът за ганаша се разтопява на водна баня и към него се добавят маслото и сметаната. Разбърква се добре и се слага в хладилник.
При сервиране студеният ганаш се разстила върху топлите палачинки, навиват се рула. По желание може да ги нарежете по диагонал.
Ако предпочитате може да направите ганаша за палачинките и от черен шоколад.
Сервирайте ги като десерт, който може да украсите с течен шоколад.
А защо не и да ги предложите и като вкусна закуска за вашето семейство.
Източник: bonapeti.bg