Палачинки с ганаш от бял шоколад

Сладко изкушение, с което може да изненадате вашите гости

снимка: food-club.com

снимка: food-club.com

Необходими продукти:

1-3 бр. яйца
1 ванилия
200 мл прясно мляко
200 г брашно
1 щипка сол
1 с.л. захар
300 г бял шоколад
2 с.л. масло
100 мл сладкарска сметана

Начин на приготвяне: От яйцето, млякото и брашното се прави смес за палачинки. Добавят се захарта, солта и ванилията.

Шоколадът за ганаша се разтопява на водна баня и към него се добавят маслото и сметаната. Разбърква се добре и се слага в хладилник.

При сервиране студеният ганаш се разстила върху топлите палачинки, навиват се рула. По желание може да ги нарежете по диагонал.

Ако предпочитате може да направите ганаша за палачинките и от черен шоколад.

Сервирайте ги като десерт, който може да украсите с течен шоколад.

А защо не и да ги предложите и като вкусна закуска за вашето семейство.

Източник: bonapeti.bg