Отвлечен българин в Бали, вече е спасен

Това потвърдиха от българското Външно министерство

Български гражданин е бил отвлечен в Бали, но вече е освободен и в добро здраве. Това потвърди Министерството на външните работи, съобщава "Дневник".

"Българското посолство в Джакарта следи ситуацията около случая от самото начало, като през цялото време бе в постоянен контакт с местните власти. Дипломатическата ни мисия оказа цялото необходимо и възможно съдействие, за да се стигне до благополучния изход. Завеждащият консулската служба в българското посолство в Джакарта продължава да бъде в постоянен контакт с българския гражданин", съобщават още от МВнР.

Вчера азиатското издание Coconuts Bali съобщи за случая, позовавайки се на съобщение на местната полиция. Според медията има шестима заподозрени и десетима свидетели на отвличането на мъжа, който е бил в плен в продължение на три дни.

Coconuts Bali съобщава, че видео с искане за откуп в размер на 20 000 долара е било изпратено на посланика на България и че сред задържаните има един български и двама турски граждани. От министерството обаче уточняват, че не им е известно посланикът в Джакарта да е получавал такова видео и че нямат информация за задържан българин във връзка с разследването.