Цветанов подкрепя финансово великотърновски ученици да преминат по стъпките на Ботевата чета

За четвърта поредна година председателят на парламентарната група на ГЕРБ и великотърновски народен представител Цветан Цветанов ще подкрепи финансово ученици от всички училища в старата столица, които желаят да се включат в една от най-родолюбивите прояви у нас – Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“. 

Този ангажимент Цветан Цветанов пое при среща с една от ръководителките на великотърновската група Снежана Димитрова. Благодарение на Цветанов, за пореден път, над 50 търновски младежи ще имат възможността да преминат по 120-километровата алея на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. Част от групата отново се очаква да бъде и студентът Божидар Русев, който учи в Англия, но се връща специално заради похода,  провеждащ се ежегодно от 27 май до 2 юни.

В знак на признателност, родолюбивите млади хора направиха мил подарък на Цветанов по повод рождения му ден на 8 април. Младежите изработиха фотоалбум, съдържащ десетки снимки от срещите им с председателя на най-голямата парламентарна група на връх Околчица от последните години. Освен кадри от похода, в който ежегодно се включва и самият Цветанов, в албума място са намерили и запечатани моменти от посещението на децата в Народното събрание, където гостуваха по негова покана. В книжката учениците са изписали и своите пожелания към Цветан Цветанов, по повод Великден и личния му празник.

Децата и техните ръководители не крият благодарностите си към Цветанов и често му правят приятни изненади. През годините те го отличиха със свои призове „Родолюбец“ и „Златно сърце“.

Основен организатор на великотърновското участие в мащабното национално събитие е Туристически клуб „Незабравка“ към ПГЕ „А. С. Попов“.