Опитайте тази необичайна комбинация от крехко пилешко, засищащ нахут и нежно-тръпчиви маслини, която със сигурност ще разчупи ежедневието на домашните вечери.
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки бутчета
1 ч. ч. черни маслини
2 ч. ч. сварен нахут
1 стрък праз, нарязан на кръгчета
1 ч. ч. пилешки бульон
сол, пипер и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
1. Месото се слага да се зачерви от всички страни в 4 с. л. сгорещено олио. Изважда се. Слага се празът и се разбърква 1-2 мин. Добавят се маслините и нахутът. Подправят се със сол и пипер на вкус.
2. Месото и зеленчуковата смес се изсипват заедно в тавичка, заливат се с бульона, поръсват се по желание с малко лимонов сок и се запичат за 30 мин. за 190° С.
Опитайте тази необичайна комбинация
Крехко пиле с нахут и маслини