Охранители пребиха двама братя в покрайнините на Враца

Двама братя от Врачанско са пребити от охранители на крупния земеделски производител Светослав Илчовски, научи ексклузивно BulNews.bg. Иван и Веселин Петрови от село Драшан лично потърсиха медията ни, за да разкажат за случилото се, съобщава "Булнюз".

По думите им, екшънът се разиграл към 11 часа днес в местността Прокара край селото. Двамата братя отишли да косят трева за животните си, където имат ливади. Изведнъж колата им била заобиколена от три джипа – сребриста и черна „Тойота Ландкрузер“ с врачанска и плевенска регистрация и врачанско „Мицубиши“. От тях слезли едри мъжаги с отличителни знаци на охранителната фирма „Тера Гард“, която пази земите на едрия арендатор.

Според братята с тях бил и друг мъж, разпознат от тях като служител на Илчовски. Мъжете извадили тръби, бухалки и лопата и скочили на бой на двамата братя. След като ги оставили да лежат в тревата, те започнали да трошат колата им „Рено“. През това време единият от братята успял да се измъкне и да избяга в близката гора, откъдето позвънил на полицията. Като чули в далечината сирените на полицейската кола, нападателите се качили по джиповете си и офейкали. Братята Петрови разказаха пред наш репортер, че докато ги налагали биячите ги обвинявали, че палят продукцията на Илчовски. Те категорично отрекоха тези твърдения, като заявиха, че в района няма и следи от пожари. Освен това цялата реколта все още е зелена. Двамата братя са закарани с линейки в болницата в Бяла Слатина, където раните са им обработени, след което са транспортирани във Враца за допълнителни изследвания. Колата им е напълно потрошена след наказателната акция. Тя е със срязани гуми и изпочупени стъкла.