Огретен с брюкселско зеле на фурна

Доставете си здравословна наслада

Доставете си здравословна наслада с тази изключително лесна и бърза за приготвяне рецепта. Брюкселското зеле, в комбинация с топящо се сирене и аромат на лимон, ще ви зареди с голяма доза витамини и прилив на енергия!

Продукти:

150 г брюкселско зеле
50 г пармезан (настърган)
2 яйца
30 мл прясно мляко
1 с.л. чили, натрошено
2 с.л. лимонова кора, настъргана
1 с.л. зехтин
сол и пипер на вкус

Приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за огретен с брюкселско зеле на фурна е да загреете фурната на 220 градуца.

Измийте брокселските зелки и ги сложете  в тавичка или подходящ керамичен съд, така че зелките да са почти плътно долепени една до друга.

Добавете чилито, лимоновата кора, сол, пипер и зехтин и разбъркайте.

Печете за около 12 минути. Извадете тавичката. Разбийте яйцата с млякото и изсипете при брюкселското зеле. Разпределете настъргания пармезан отгоре и върнете във фурната.

Печете за около 12-15 минути или до получаване на златиста коричка. (topforma)