Шефът на полицията в Раковски остава в ареста

Георги Илиев

Георги Илиев

Директорът на полицията в Раковски Георги Илиев, който беше задържан за искане на подкуп, остава за постоянно в ареста. Това реши Пловдивският апелативен съд в четвъртък, отменяйки определението на Окръжния съд, който постанови Илиев да бъде пуснат под гаранция от 2000 лева, съобщава Дарик радио.

Георги Илиев беше арестуван по обвинение за подкуп чрез изнудване и използване на служебното си положение. Той, заедно с още трима полицейски служители, поискали 20 000 лева от търговец на цигари без бандерол, за да бъдат унищожени материалите по делото срещу контрабандиста.

Магистратите приеха, че въпреки отстраняването му от длъжност, при по-лека мярка за неотклонение той би могъл да извърши престъпление, да манипулира на доказателствата по делото и да въздейства на свидетели.

Според събраните до момента данни Илиев е организирал конспиративна и широкомащабна  операция по изпълнение на престъпното деяние, в което е обвинен. Привлякъл много полицейски служители и положил усилия да минимизира опасността от разкриване на престъплението.

Определението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.