Първо открито съдебно заседание по делото на Мартин Петров срещу "Уникредит"

Мартин Петров

Мартин Петров

Първото открито съдебно заседание по делото на футболиста Мартин Петров срещу „УниКредит Булбанк" АД е насрочено за днес в Софийския градски съд, съобщи БНТ.

Бившият национал обвинява банката в източване на пари от сметката му в размер на 3, 8 милиона лева. По думите му, подписът му е фалшифициран, а чрез фалшив имейл адрес са нареждани плащания от сметката.

Над 3 милиона и 800 хиляди лева са изчезнали от банковата сметка на футболиста Мартин Петров. Той е подал сигнал в прокуратурата, че с парите от сметката му в българска банка е извършена злоупотреба.

Припомняме, че кражбата е открита при посещение на бившия национал при посещение в банката през август 2017 година. Предполага се, че парите са източени от личната му банкерка. Тя била уволнена 10 месеца преди Петров да научи за злоупотребата с парите му.

Адвокатът на футболиста съобщи тогава, че опитали да се споразумеят с банката, но от трезора отказали да възстановят сумата. Затова решили да сигнализират прокуратурата. От банката излязоха с писмено становище.

"В случай че който и да е клиент оспори операции в банката, извършваме задълбочена проверка и сътрудничим на отговорните органи"-се казва още в съобщението.