Мащабна полицейска акция в търговски център в Пловдив, издирват избягалия арестант

Петър Петров

Петър Петров

Мащабна полицейска акция се провежда в района на търговски център "Гранд" в Пловдив. Безпрецедентната акция се провежда след сигнал, че там е забелязан 25-годишният Петър Петров, който вчера избяга от ареста на Трето районно управление.

Униформените са завардили всички входове и изходи на хранителния магазин, намиращ се на приземния етаж на центъра, тъй като по полицейски сведения именно там е видян арестантът. Всички коли на изхода от подземния паркинг се проверяват като на контролно-пропусквателен пункт. Шофьорите са карани да отварят багажници, а колите им се претарашвани. Живи вериги от полицаи са блокирали всички вътрешни трасета от супермаркета към другата магазинна площ, съобщава TrafficNews.bg.

Петър Петров успя да избяга от тоалетната на Трето районно управление, след като той беше задържан за 24-часа в участъка заради притежание на наркотици. Сутринта се примолил на полицаите да го заведат до тоалетна, тъй като коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и позволило да отвори прозореца и да избяга. Петров е обявен за общодържавно издирване.

Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив се извършват активни оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване местонахождението на избягалия арестант, както и процесуално-следствени действия.