Красимиров: Виновен съм, не мога да повярвам, че аз съм го направил

Северин Красимиров

Северин Красимиров

Още преди началото на съдебното заседание, на което ще бъде гледана мярката за неотклонение на Северин Красимиров той призна пред журналисти, че е виновен за жестокото убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе.

"Да, виновен съм. Много съжалявам. Не мога да повярвам, че аз съм го направил", каза Красимиров пред журналисти, след като влезе в съдебната зала.

Той се разплака пред репортерите и уточни, че няма много спомени за случилото се и че е бил употребил алкохол и наркотици.

"Тръгнах към вкъщи пеша, тя мина край мен. Не знам какво стана, не мога да си спомня, не си спомням всичко. Помня, че като минавах покрай нея – или тя ме удари, или аз съм я ударил, без да искам. Казал съм нещо като "оглеждай се" и тя нещо ми каза. Аз отидох, ударих ѝ един шамар и тя падна. Исках да продължа напред, но тя ме хвана за косата", разказа Красимиров.

На въпрос какво наказание заслужава той отговори: "Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го лежа".

Обвиняемият потвърди, че майка му е давала хапчета, най-вероятно заради психичното му здраве, но не знае какви са.

Днес прокуратурата предяви искане за постоянен арест срещу Красимиров. Обвиненията срещу него са две – за убийство по особено жесток начин и за изнасилване. За тях може да получи и най-тежката присъда, предвидена от българското законодателство – доживотен затвор без право на замяна.

Адвокатът на Красимиров поиска делото да се гледа при закрити врата, но съдията отказа.