Иван Тотев: Прокурорската проверка на Фондация "Пловдив 2019" ще даде възможност за нормална работа

От общинската администрация отчитат и безпрецедентна посещаемост на музеите в двата дни на откриването

Иван Тотев

Иван Тотев

Кметът на Пловдив Иван Тотев заяви, че е доволен от започналата прокурорска проверка на Фондация „Пловдив 2019“ във връзка с церемонията за откриването на Европейска столица на културата и средствата, изразходвани за нея. Според Тотев краткият 30-дневен срок, определен за приключване на проверката, ще даде възможност за нормална работа след това по изпълнението на програмата.

"Това, че колегите във фондацията имат проверка, това е добре, тъй като пък, ако няма проверка, даваме възможност цяла година някой да се упражнява на гръб на Фондацията и този празник в Пловдив, който започва през тази година и стартът на това да тръгне с нещо, което цяла година да се коментира и ние да се чудим как да отговаряме. Категорично в случая смятам, че е по-добре да се направи проверка и да се затвори темата".

От общинската администрация отчитат и безпрецедентна посещаемост на музеите в двата дни на откриването – над 11 000 души. Приходите се изчисляват на повече от 12 000 лева, при условие че за децата посещенията са били безплатни.