Екип на Спешната помощ от Кубрат беше заплашен с пистолет

Нападателят е задържан, той е с богато криминално досие

Отново агресия срещу медици. Екип на Спешната помощ от Кубрат е бил заплашен с пистолет при сигнал на домашен адрес.

Поредният неприятен инцидент за екип на ЦСМП от област Разград се случва на празничния 6 май, Гергьовден. Дежурният екип в центъра в Кубрат получава сигнал за човек в нужда в близкия град Завет и тръгва моментално. На място обаче ги посреща агресия.

Фелдшер Мурвен Шабан е дежурен на Гергьовден, когато при посещение на адрес в Завет, по сигнал за жена с болки в корема, домакинът го посреща с пистолет, докато медикът обслужва пациентката.

Благодарение на дългогодишния си опит, фелдшерът успява да окаже медицинска помощ и на жената, и да се измъкне от заплахата.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Разград д-р Николай Йоцов казва, че не е имало провокация от страна на неговите служители.

Екипът ни не откри агресора, от полицията заявиха, че той е с богато криминално досие.

„По думите му, неговата агресия е провокирана от това, че в лицето на този фелдшер той е познал посетител на медицински екип от преди години, когато е имало смъртен случай в семейството”, обясни Илиана Георгиева – говорител ОДМВР – Разград.

Пистолетът е иззет, а мъжът – задържан. Образувано е досъдебно производство за хулиганство.

Средногодишно случаите на проявена агресия срещу служители на Спешната помощ в Разградско са поне 3. Медиците продължават да настояват да бъдат взети мерки за тяхната защита на работното място.