Десетки роми нападнаха полицаи в Сливен, трима служители на реда пострадаха

Десет души са арестувани, след като хвърляли твърди предмети и бутилки

Трима полицаи са пострадали, след като били нападнати от жители на сливенския квартал "Надежда", известен с преобладаващото си ромско население. Униформените отишли там след подаден сигнал за силна музика. 

Впоследствие върху служителите на реда се нахвърлили десетки роми. Десет от тях са задържани.

Сигнал за висока музика в кв."Надежда" в Сливен бил получен снощи в 22:15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват, съобщават от пресцентъра на МВР.

Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един - оставен за наблюдение.

Последвало задържането на 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.