Депутат твърди, че е заплашен с пистолет. Овръщат му: "Показваше ни депутатска карта, щеше да ни удари"

Явор Божанков

Явор Божанков

"Пътувах в лявата лента, водачът зад мен се приближи, почна да премигва. Първо помислих, че е автомобил със специален режим на движение", разказа пред Нова телевизия депутатът от БСП Явор Божанков, който твърди, че е заплашен с пистолет на магистрала "Хемус".

"Подадох сигнал на 112, досъдебното производство трябва да изясни защо тези хора имат бойно оръжие. Цялата ситуация е абсурдна. Не мога да коментирам тяхната версия, че пистолетът е бил на таблото, те са тръгнали да го прибират, той е паднал, аз съм го видял и съм се уплашил. Разбирам, че са заплашени от наказателна отговорност, но е човешко в случая да се извинят – бих приел такова извинение", каза още той.

Двамата мъже обаче също разказаха версията си пред телевизията си.

Те са от град Левски и вече са освободени.

"В момента, в който се изравнихме с него, изкара една карта - бяло, зелено, червено. Не я знаехме каква е точно. На косъм беше да ни удари нарочно. Като виждаше, че му мигаме с фаровете, спираше рязко няколко пъти. Пистолетът беше на таблото, бях си го извадил от чантичката. Сви в дясно, без мигач, намали, изравни се с нас и си показа картата, че е депутат", търдят те.

Запитани дали ще се извинят, те казаха: "За какво ние да се извиним, той щеше да ни блъсне три пъти и ни уплаши, накрая за капак си вади картата и се смее. Народен представител, имунитет има, ама имунитетът не му позволява да се държи по този начин. Можем да му кажем само, че не е прав. Това, че има карта, не значи че е нещо повече от нас".

По повод техните думи депутатът каза: "Няма как да коментирам история как бойно оръжие стои на предното стъкло на кола, виждам го случайно и се опитвам да ги блъсна - това е просто абсурдно".