Йонко Иванов: На пътищата у нас няма контрол

Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”,

Десетки катастрофи бяха регистрирани през уикенда. Някои от тях с жертви. Най-тежката беше тази на прохода "Хаинбоаз", където трима загинаха, а дете е тежко ранено. 

„Както лошите пътища, така и неправилното шофиране, са фактор за инцидентите, но най-голяма е отговорността на институциите. Въпреки драконовските мерки, обявени миналата година, резултатите са символични. Това се дължи най-вече на бездействието на хората, които трябва да направят такава организацията на движението и такива закони, че да могат да повлияят и на двата фактора”, каза той.  Около 600 човека са загинали в резултат на подобни инциденти през изминалата година. " Това коментира председателят на Съюза по авто-мото подготовка Йонко Иванов пред Нова тв.

„Ние говорим за едни усилия, които би трябвало да дадат едно поне 20 процентно намаление на жертвите до 2018-та”, подчерта той. Иванов отбеляза, че по негови лични наблюдения на пътищата у нас няма контрол. „Хората не знаят как да шофират по опасните участъци при лошите метеорологични условия”, каза той и добави, че от съюза искат да се промени системата на обучение.