Любчо Нешков: Груевски е продукт на един чужд проект, неслучайно избяга в Унгария

Всички медии, които критикуват България, са собственост на Виктор Орбан, твърди журналистът

Любчо Нешков

Любчо Нешков

Възможно е Никола Груевски да е използвал български паспорт при бягството си в Унгария. Това коментира пред БНТ журналистът Любчо Нешков.

Груевски не е обикновен азиатски деспот, който е дошъл с идеята да прави каквото си иска. Той е продукт на един чужд проект и като такъв напуска Македония. В продължение на 10 години какво правеше той? Рушеше българското историческо минало, икономиката на страната чрез тоталната корупция, рушеше и държавните институции, за да не може Македония да бъде независима държава, каза Нешков.

Според него Груевски минава през Сърбия на път за Унгария, с помощта на същите хора, които рушиха македонския законодателен храм на 27 април. В събота е обядвал в един от най-известните хотели в Белград. Там често обядва и друг издирван от Интерпол, каза той.

По думите му Груевски неслучайно пристига в Унгария след бягството си. Всички медии, които критикуват България, са собственост на Виктор Орбан. Тези двама души са собственици на 80% от медиите в Македония, които публикуват срещу България и евроинтеграцията.

Груевски не е първият висш държавник, който бяга с български паспорт, ако това се потвърди. Миналата година избягаха двама, може би най-важните ръководители в македонските спецслужби и те бяха арестувани в Солун. Тази мрежа за паспорти с кого е общувала, попита Нешков и каза, че тя може и да е под техен контрол.