Прокоба ли тегне над знаменитостите през 2016?

В първото четиримесечие на 2016 г. светът загуби едни от най-големите знаменитости. Втората седмица на януари почина Дейвид Бауи, седмица по-късно актьорът Алън Рикман. За последните няколко дни загубихме актрисата Виктория Ууд и световноизвестният изпълнител Принс, обобщава BBC.

Според изследвания, публикувани в сайта им, всяка година броят на смъртните случаи се увеличава главоломно. От 5 починали знаменитости през първите четири месеца на 2012 г. до 25 за същия период на тази година.

Според ВВС една от причините за това увеличение е, че много от звездите са изгрели през 60-те години. Сега вече са надхвърлили 70 г. и постепенно идва краят на житейския им път. За тези години са се увеличили и медиите, които правят хората известни. Преди половин век това е било предимно киното, но все още е нямало телевизия.

Така или иначе, броят на смъртните случаи тази година е феноменален.

В началото на всяка година сайтът deathlist.net споделя списък с 50 известни личности, за които се смята, че ще починат скоро. В шест от последните 10 години две предсказания са се оказали верни, а тази година вече пет са се сбъднали.