Невероятно: Хемингуей отгледан като близначка на по-голямата си сестра

Един от най-големите мъжкари в историята на литературата – Ърнест Хемингуей, е бил отгледан като момиче от майка си Грейс. Тя го обличала до петгодишната му възраст в роклички като близначка на една от по-големите му сестри. Това разкрива в невероятната история за големия писател "Дейли мейл", съпътствана от архивни снимки на президентската библиотека "Кенеди".

Тезата, че авторът на "Старецът и морето" е бил отглеждан като момиче, вече е лансирана публично именно от неговата сестра "близначка" Марселин, но друга тяхна сестра – Съни, отричаше това да е вярно. Излезлите сега снимки обаче потвърждават думите на Марселин. На тях малкото момченце е сресано и облечено като момиченце.

Марселин разказва, че майка им Грейс Хемингуей много искала да има момичета близначки, но това не се случило и след като Ърнест се родил 18 месеца след Марселин майката решила да облича и сресва и двете си деца като момичета, докато са малки. Те спели в креватче за близнаци и си играели с едни и същи кукли. Грейс дори задържала с една година Марселин да не ходи на училище, така че да ги пусне с Ърнест едновременно в един и същ клас като близнаци.

Това продължило до петгодишната възраст на Ърнест.

Експерти са на мнение, че това ранно издевателство над момченцето със сигурност е породило на по-късен етап от живота му реакция за търсене на хипер-мъжкарски имидж.

Вестникът припомня, че мачото Хемингуей е бил военен кореспондент и запален фен на коридата и на екстремните преживявания. Той е имал четири брака, а третото му дете – синът Грегъри е бил транссексуален, което е вбесявало писателя.

Станалият вече известен Хемингуей заплашил майка си Грейс, че ще я лиши от средства, ако разкрие пред медиите ранното му детство. Писателят се самоубива на 61-годишна възраст.