68-годишната рускиня убила най-малко 10 души за 20 години

Самсонова е арестувана след поредното си убийство, този път на 79-годишна жена, която отровила, след като се скарали

68-годишна рускиня от Санкт Петербург признава в личния си дневник, че е убила най-малко 10 души за последните 20 години, пише британският "Дейли мейл".

Татяна Самсонова е разчленявала жертвите си с особена жестокост. Руските власти твърдят, че е особено опасна за хората около нея. Самсонова е арестувана след поредното си убийство, този път на 79-годишна жена, която отровила, след като се скарали.

68-годишната рускиня е заподозряна и за убийството на бивш неин наемател на 32 г. през 2003 г.

Рускинята вече е наричана и от руските медии Баба Яга. Някои пък я наричат "Кошмарът от улица "Димитров".

Руски сайт пише, че, ако мемоарите на жената отговарят на истината, тя със сигурност ще се окаже сериен убиец, какъвто досега Русия не познава. Засега не е ясно дали в дневника си тя е писала на руски, немски или английски.

В момента руската полиция сравнява написаното в дневника с известни случаи на намерени разчленени тела, чийто убийства останали неразгадани.

Кадри от видеонаблюдение, излъчени по руската държавна телевизия, показват Самсонова в качулка и дъждобран, влачеща черен чувал от един апартамент. По думите на полицията в чувала има човешки крайници на жертва, убита в събота. Самсонова нарязала тялото с трион и нож и го изхвърлила в предградията.

Полицията е открила и чувал с тяло без глава и крайници в близост до езеро. В дома на Самсонова пък са открити кървави стъпки, както и трион и нож.

Сред безследно изчезналите е и съпругът на Самсонова, за когото не се знае нищо от 2005-та година насам.

Съседи на жената разказват пред "Комсомолская правда", че жената била за няколко месеца в психиатрична клиника.

Преди 89-та година Самсонова работила в голям хотел, посещаван от чуждестранни туристи, който днес носи името Гранд Хотел Европа. Именно заради това жената владеела и английски, и немски език.

Видеото, разпространено от руската полиция: