Тръмп: Ще имаме нови срещи с Путин

Ще видим дали те ще доведат до желания резултат, допълни американският президент

Пред журналистите, които са акредитирани в Белия дом президентът Доналд Тръмп още веднъж разказа  за впечатленията си от срещата с руския си колега. "Аз се срещнах с президента на Русия Владимир Путин с цел да бъдат решени някои най-неотложни проблеми на човечеството. Никога преди състоянието на отношенията ни с Русия не е било толкова лошо, както преди няколко дни. Но смятам, че те станаха значително по-добри и че има възможност да станат още по-добри”, подчерта Тръмп, цитиран от световните агенции.

"Срещата, която имах с президента Путин, беше силна. Аз смятам, че те биха искали да работят, но честно казано не бях уверен, че те ще имат това желание. В бъдеще ще имаме нови срещи и ще видим дали те ще доведат до желания резултат”, допълни Тръмп.

Reuters страна съобщи, че ръководителят на Пентагона Джеймс Матис е готов да проведе преговори с министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу. Източници на агенцията са посочили, че Матис е отворен за провеждането на преговори с Шойгу, но не са уточнили дали американската страна е отправила запитване за лична среща или телефонен разговор. Евентуални преговори между Матис и Шойгу ще станат първата среща на шефовете на отбранителните ведомства на двете страни от 2015 година насам, отбелязва Reuters.