The New Yorker: Тръмп и семейството му са избягали тази нощ в Москва

Доналд Тръмп

Доналд Тръмп

"Рязко прекъсвайки хаотичната глава в американската история, Доналд Тръмп и три от неговите пораснали деца са избягали в москва миналата нощ", съобщава The New Yorker.

Съпроводен от Иванка, Ерик и Дон, Тръмп отлетял към новия си дом в Москва на специално изпратен за него самолет на "Аерофлот".

Той ще живее в сив многоетажен блок, където в момента живее и бившият служител на Агенцията за национална сигурност Едуард Сноудън.

По неофициална информация, Тръмп много бързал и затова оставил само кратка бележка от едно изречение, която гласи: "Нямаше никакъв заговор"

Детайлите по евакуацията на семейство Тръмп са били съгласувани миналата седмица в Хелзинки пто време на срещата на четири очи между Тръмп и Путин, потвърдил преводачът, присъствал на разговора.

По думите му, Тръмп казал на Путин: "Ще се преместим в Москва веднага щом Иванка ликвидира скапаната си компания".

Очевидци на отпътуването на Тръмп съобщават, че съпругата му Мелания не се качила с него в самолета на "Аерофлот", а само изпратила мъжа си и топло му казала на сбогуване: "Бъди най-добрият".

Автор на публикацията е Анди Боровиц е писател, който сътрудничи на изданието от 1998 година, автор на сатирична колонка в  The New Yorker.

Превод: Faktor.bg