Станишев атакува Нинова: Защо загубихме спечелена кампания

Сергей Станишев

Сергей Станишев

"Не успяхме да победим ГЕРБ и трябва да направим трезв анализ на причините, които не ни позволиха да спечелив тези евроизбори, при условие, че само преди 1 месец БСП водеше", заяви пред бТВ от Брюксел президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от БСП Сергей Станишев.

Той припомни, че и през 2017 година, на парламентарните избори ситуацита също е била много благоприятна за БСП, но в крайна сметка изборите са били загубени.

"Тогава заради радостта, че увеличихме броя на депутатите не направихме истински анализ на причините за загубата. Струва ми се, че сега ще се случи същото", каза Станишев.

Има няколко фактора, заради, които загубихме: загубихме твърде много време във вътрешни разправии, вместо да имаме единна кампания имахме паралелни кампании на всички кандидати, вместо да разиширяваме, делихме помежду си твърдия електорат на БСП", коментира той.

Без да споменава конкретно името на Нинова той посочи и като сериозна грешка излизането от НС, както и грешно насочения дебат на БСП, който беше изцяло извън европейската тематика.