Сътрудник на Александър Дугин обучава „Единна Македония“ как да вземе властта

Партията на Янко Бачев се обявява за тясно сътрудничество с Русия и блокиране на македонското членство в ЕС и НАТО

Дугин, Бачев и Савин

Дугин, Бачев и Савин

Леонид Савин, близък сътрудник на Александър Дугин – доверен съветник на президента Путин, е изнесъл лекции на петдесетина члена на партията на Бачев, избрани по строги критерии, как да действат, след като партията вземе властта.
Обучението, което се провежда в Сърбия и Либия, е предназначено за петдесет кандидати от проруската партия на Янко Бачев, "Единна Македония", а целта е те да бъдат подготвени за вземане на властта на следващите парламентарни избори и правилно да изпълняват функциите си, когато бъдат назначени на съответните държавни длъжности. Руският анализатор Леонид Савин, чиято специалност е геополитика, е бил поканен лично от председателя на партията да проведе образователен курс, подготвен в  Московския университет "Ломоносов". За това съобщава mk.voanews.com.
Савин вярва, че Македония трябва да запази единния си характер.
"Важно е да се осигури координиран подход към гражданите, държавната политика и институциите. Подобни обучения са правени в Сърбия, Либия и други страни. Нашата цел не е да налагаме, а да предоставяме по-широк кръг от възможности за гражданите. Новото правителство, което ще бъде избрано в Република Македония, трябва

да запази единния характер на страната

Ние не налагаме нашите идеи, но ние заявяваме решимостта си да работим според вижданията на учените от Московския университет ", казва Савин.
Според него македонският и руският народ ги свързват много неща, които ще помогнат за укрепване на бъдещето развитие на Македония.
"Народът има единствено правото да реша съдбата си. Всички процеси трябва да бъдат по-демократични и по-прозрачни. Самият македонски народ трябва да реши с кого да свърже бъдещето си ", добавя Савин.
Президентът на "Единна Македония" Янко Бачев отбелязва, че ще се стреми към съюз с Русия, ако той дойде на власт и обяви "чистка на предателите".
"Ние, като партия, сме твърдо решени да променим сегашната ситуация в Македония и да се стремим към съюз с Русия. Ще се разправим с всички национални предатели, които както виждаме в наши дни продават всичко. Ще направим ревизия и конфискация на откраднатото през тези години. СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ за нас са едно и също – те ни лъжат, мамят и крадат, а единствената разлика е, че едните крадат в марки, а  другите - в евро ", заяви Бачев.
Леонид Савин е за трети път в Македония и отново по покана на "Обединена Македония". През март тази година той беше заедно с професора по социология в Университета "Ломоносов", Александър Дугин. Дугин е съветник на президента Владимир Путин, но и на няколко ключови военни и политически фигури в Москва и Кремъл. Дугин е известен като краен руски националист,

конспиратор на руския империализъм и "най-опасния философ на света"

За него се твърди, че е неофициалният  говорител на руския президент, който транслира изявления и възгледи на Путин, когато той не желае да комуникира директно с обществеността.
През март тази година Савин и Дугин бяха на посещение в Скопие, което анализаторите определиха като "политически скаут". На форум, организиран от "Единна Македония", те изразиха свои мнения и виждания за това, че Македония не трябва да влиза в ЕС, който е в криза и пред разпадане, а да се присъедини към Евроазиския съюз, който те представляват.
Връзката с "Единна Македония" Савин и Дугин осъществява в момент, когато партията се  прегрупира  в проруската опозиция, следвайки примера на "Единната Русия" на Путин. По-рано тя се наричаше "Народно движение за Македония" и до 2012 г. е част от коалицията на ВМРО-ДПМНЕ. От 2014 г.  се явява като  самостоятелна политическа формация, която обаче няма никакъв успех нито на местните, нато на парламентарните избори.