Салма Хайек: Харви Уайнстийн ме подложи на непрестанен секс тормоз, той беше чудовище

В публикацията актрисата признава, че се е решила да проговори, след като и други потърпевши са сторили същото

В едно от най-потресаващите описания на сексуален тормоз от страна на Харви Уайнстийн, актрисата Салма Хайек - поредната холивудска звезда, обвинила продуцента, го нарича "чудовище", предадоха световните информационни агенции.

"Години наред той беше моето чудовище", пише в публикацията си във в. "Ню Йорк таймс" родената в Мексико актриса, разказвайки за нежеланите сексуални аванси и заплахи на Уайнстийн.

Салма Хайек е сред десетките жени, обвинили продуцента в сексуален тормоз или посегателство. В публикацията си актрисата признава, че се е решила да проговори, след като и други потърпевши са сторили същото.

Разказът на 51-годишната актриса е фокусиран върху събития от времето, когато се снима филмът "Фрида" (2002), в който тя изпълнява ролята на мексиканската художничка Фрида Кало.

Тя споделя, че тогава е имала удоволствието за пореден път да работи с "Мирамакс" - по това време собственост на Уайнстийн, защото компанията е била "синоним за качество, професионализъм и експериментаторство във филмите".

През 90-те години на миналия век Салма Хайек често се снима в продукции на "Мирамакс" и не крие, че дължи старта на кариерата си на продуцента.

Сътрудничеството обаче я поставя в положение, в което ѝ се налага да отблъсква сексуалните щения на Харви Уайнстийн, както и да се сблъсква със заплахите му.

"Той се появяваше на вратата ми по всяко време на денонощието, на всяко следващо място, във всеки следващ хотел", пише тя.