Саакашвили ще прави закон "Магнитски" за корумпираните в Украйна

Заедно с европейските институции иска да се бори с украинската корупция

Михаил Саакашвили

Михаил Саакашвили

Бившият президент на Грузия, лидер на "Движение на новите сили", Михаил Саакашвили по време на пресконференция във Варшава, което беше излъчена от "Радио Свобода", заяви, че ще работи за създаването на аналог на "Закона Магнитски", в който ще бъдат включени имената на корумпирани лица в Украйна.

"В следващите няколко седмици ще работя активно с Европейския парламент, с европейските политици, с американски политици. Ние ще създадем  "Закон Магнитски" за украинската корупция" казва опозиционера. Всеки трябва да разбере, че украинският народ трябва да бъде спасен от корупцията, добавя политикът, посочва ГОРДОН.

На 12 февруари военнослужещите от държавната граница и представителите на държавната миграционна служба на Украйна задържан Саакашвили в ресторант в Киев.

По-късно в Държавната гранична служба на Украйна съобщи, че Саакашвили е изгонен за Полша като човек, пристига незаконно от територията на страната на 10 септември 2017.

Във Варшава Саакашвили заяви, че експулсирането му е по нареждане на президента Порошенко, който през юли 2017  го е лишил от украинско  гражданство. Според лидера на "Движение на новите сили" в Европа той ще направи така, че на държавният глава " ще му се завие свят".

Днес Саакашвили заяви, че няма да кандидатства за политическо убежище в Полша.