Руски църковен хор пее в храм песен за атомна бомбардировка над САЩ

"И със самолетчето пристига моят приятел Вовочка, идва на гости и то не с празни ръце. С малката подводничка с атомно моторче и с десетина атомни бомбички от по сто мегатона пресякох Атлантика: "Цели се, в град Вашингтон"

На 23 февруари в дена на армията в катедралната църква Исакиевски събор в Санкт Петербург църковният хор изпълнил песен за атомна бомбардировка над САЩ, съобщава "Фонтанка".

Песента се нарича "На малката подводница. Или за заплатата на военнослужещите". В нея се казва: "И със самолетчето пристига моят приятел Вовочка, идва на гости и то не с празни ръце. С малката подводничка с атомно моторче и с десетина атомни бомбички от по сто мегатона пресякох Атлантика и викам на мерача: "Цели се, Петров, в град Вашингтон!".

Песента е написана от Андрей Козловски през 1980 година.

На 20 февруари президентът на Русия Владимир Путин в обръщение към горната камара на руския парламент заяви, че ако САЩ излязат от Договора за ракетите със среден и малък обсег, то Москва ще насочи раткетите си срещу САЩ и техните съюзници. Той се "похвали", че руските ракети могат да достигнат целта си за 5 минути, а на американските - минимум 10 минути, за да долетят до Москва.

Превод: Faktor.bg