Путин дава 6 милиарда долара на задъхваща се Русия за Мадуро

Венецуела и Русия подписаха поредица от договори за няколко милиарда

 Венецуелският президент Николас Мадуро обяви, че са договорени руски инвестиции в размер на 6 милиарда долара в икономиката на тежко засегнатата от криза икономика на латиноамериканската страна, предава TACC.

Какво означава това?

Путин вкарва 6 милиарда долара на задъхваща се Русия не толкова във Венецуела, колкото инвестира в спасението на Мадуро. Руски опозиционни лидери отдавна заявиха, че подобно решение ще е лудост. Но вече е факт.

 Венецуела и Русия подписаха поредица от договори за няколко милиарда долара по време на посещението в Москва на делегация, водена от президента Николас Мадуро. Лидерът на Боливарската република съобщи това в четвъртък в кратък видеоклип, публикуван на страницата му в социалната мрежа „Туитър“.

"Днес бяха подписани договори за гарантиране на инвестиции от над 5 млрд. долара за увеличаване на производството на петрол с нашите руски партньори в съвместни предприятия", каза Мадуро. Освен това ние гарантираме инвестиции над 1 млрд. долара в минната промишленост, главно добив на злато. "
Освен това бяха подписани споразумения за доставка на руска пшеница и поддръжка и обслужване на оръжия в южноамериканската страна, допълни още Мадуро.
"Ние ... подписахме договор за осигуряване на доставка на пшеница, 600 хиляди тона за венецуелския народ", каза Мадуро, добавяйки, че доставките са гарантирани за „2019 г. и след това". "Освен това беше подписан договор за поддръжка, техническо обслужване и ремонт на оръжейни системи на Боливарска република Венецуела", каза той.